G-CV0ZL47F6D
USD32,30
EURO34,71
GBP40,36
BIST10.352,86
GR. ALTIN2.398,75
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Porsche’nin ilk elektriklisi sonunda Türkiye’de

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Porsche’nin ilk elektriklisi sonunda Türkiye’de / Haberin Peşinde Urfa

Alman otomobil üreticisi Porsche’nin ilk tam elektrikli modeli olan Taycan, Türkiye’ye ‘resmi’ olarak ayak bastı. Distribütör haricinde ülkeye 200’e yakın Taycan ithal edilmiş durumda, ayrıca Türkiye’ye yıl sonuna kadar getirilecek olan tüm otomobillerin sahibi hazır. 

Yaşanılan pandemi dönemi, yavaşlayan ve hatta duran üretimler ve ekonomik dalgalanmalar derken otomotiv endüstrisi de corona virüsü salgınından ciddi anlamda etkilendi. Porsche’nin Taycan, yani tam elektrikli ilk otomobili de bu durumdan etkilenen modellerden biri oldu.

Haziran 2020 tarihinde Türkiye’de satışa sunulması beklenen otomobil bu gecikmelerden dolayı nihayet Türkiye’de satışa sunuldu. Taycan 4S, Turbo ve Turbo S modelleri Porsche’nin İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Antalya ve Mersin’deki yetkili satıcılarındaki yerini aldı.

ŞARJ İSTASYONLARINA 6.7 MİLYON TL YATIRIM

Porsche Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Selim Eskinazi, “Porsche AG’nin elektromobilite üzerine stratejisi paralelinde “2025 yılından itibaren teslim edilen Porsche modellerinin yüzde 50’den fazlasının elektrikli olacağını iletti. Eskinazi, “Bu doğrultuda yeni Porsche Taycan için tüm yetkili satıcı ve servislerimizde ve ayrıca çeşitli sosyal etkileşim noktalarında kurulacak şarj istasyonları için hazırlıklarımız son hız devam ediyor. Taycan kullanıcılarımızın sarj hizmetine ulaşabilirlikleri bizim için çok önemli, bu nedenle Türkiye’de kendi şarj ağını kuran ilk otomobil markasıyız. Porsche Türkiye olarak, 2020 yılının sonuna kadar yaklaşık 6.7 milyon TL yatırım ile 120 adet Porsche şarj istasyonunu aktivite etmeyi planlıyoruz. 2021 yılı başında ise Doğuş Oto Kartal lokasyonumuzda Türkiye’nin en hızlı şarj istasyonunu kurmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Porsche Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Selim Eskinazi

Elektrikli otomobiller için hazırlıkların 2 yıl önce başlayan Porsche Türkiye, Destination Charging (uğrak noktasında şarj), Dealer Charging (Bayide Şarj) ve Home charging (Evde Şarj) alanlarına odaklanıyor. Global olarak yapılan araştırmalara göre, elektrikli araç kullanıcıları araçlarını istatistiksel olarak yüzde 80’lik bir oranla evde şarj ettiği görülmüş ve Taycan kullanıcılarının evlerine şarj istasyonları kurulum süreçleri tasarlanarak kurulumlar başlamıştır.

Porsche’nin ilk elektriklisi sonunda Türkiye’de

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!