G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

PlayStation 5’e erteleme yok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corona virüsü salgını tüm dünyada ekonomiye ve üretime darbe vurdu. Sony’nin yeni oyun konsolu PlayStation 5’in çıkış tarihinin de salgın nedeniyle erteleneceği öne sürülmüştü. Ancak Japon firma bunu yalanlayarak planlandığı gibi bu yılın son çeyreğinde lansmanın yapılacağını açıkladı.

Sony, oyunseverlerin merakla beklediği PlayStation 5 ile ilgili açıklama yaptı. Japon teknoloji firması, corona virüsü salgınına rağmen yeni konsolun lansmanının planlandığı gibi bu yılın son çeyreğinde yapılacağını duyurdu.

CNBC’de yer alan habere göre, Sony, “Seyahat kısıtlamaları, evden çalışma zorunluluğu gibi konular, PlayStation 5’in test ve üretim aşamasında sıkıntı yarattı. Yine de planladığımız takvimde bir gecikme yok. Şu ana kadar kendi stüdyolarımızda ya da ana ortaklarımızın stüdyolarında bir sorun yaşamadık” denildi.

GELİRLER BEKLENENDEN AZ DÜŞTÜ

Yeni nesil konsol, PlayStation 4’ten yedi yıl sonra piyasaya sürülecek. PlayStation 5’in, dördüncü mali çeyrekte düşen satışların ardından devasa piyasayı canlandırması bekleniyor. Sony’nin bu dönemdeki operasyon kârı yüzde 57’lik düşüşle 330.7 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bunun nedeni tüketici elektroniği ve oyun bölümlerinden elde edilen gelirin düşmesi oldu.

Şirketin oyun bölümünde yaşanan gelir düşüşü beklenen bir durumdu. PlayStaion 4’ün yedi yıl gibi uzun sayılacak bir süredir piyasada olması ve insanların PlayStation 5’i beklemeye başlaması bunun en önemli nedenleri. Karantina nedeniyle insanların evde daha fazla zaman geçirmesi, düşüşün beklenenden daha az olmasını sağladı.

‘XBOX SERİES X’ DE YIL SONU ÇIKACAK

Sony’nin en büyük gelir kalemlerinden biri olan PlayStation Plus’a son çeyrekte 2.7 milyon yeni abone katıldı. Bu servisin dünyadaki yıllık abonelik ücreti ortalama 60 dolar.

Oyun konsolunda iddialı olan bir diğer firma da Microsoft. Onlar da PlayStation 5 ile aynı dönemde Xbox Series X’i piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Xbox’tan sorumlu yönetici Phil Spencer, nisan ayında yaptığı bir açıklamada corona virüsü salgınının, yeni konsolun lansman tarihini etkilemeyeceğini söylemişti. Her iki firma da geçtiğimiz haftalarda yeni nesil konsollarının oyun kumandalarıyla ilgili görseller ve detaylar paylaştı.

PlayStation 5’e erteleme yok

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!