G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO35,06
GBP40,93
BIST10.756,01
GR. ALTIN2.526,80
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Plansızlığın cezasını vatandaşlar çekti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Plansızlığın cezasını vatandaşlar çekti / Haberin Peşinde Urfa

Aşırı sıcaklar ile orman yangınları enerji santrallerini ve iletim sistemini vurdu. Yeterli kapasite olmasına rağmen vatandaş elektriksiz kaldı.

Elektrikteki yüksek kurulu kapasitesiyle övünen Türkiye, yaz ortasında yaşanan kesintilerle yine sınıfta kaldı. Aşırı sıcaklar ve orman yangınlarının etkisiyle dünden itibaren elektrik kesintileri başladı. Aralarında İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep, Konya, Bursa ve Adana gibi büyükşehirlerin olduğu çok sayıda kentte elektrik kesintileri yaşandı. Vatandaşlar sosyal medya aracılığı ile yaşadıkları duruma isyan ederken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve enerji dağıtım şirketlerinin yaptıkları farklı açıklamalar kafaları karıştırdı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, aşırı sıcaklar nedeniyle talep artışı yaşandığı ve bu yüzden elektrik kesintilerinin olduğu belirtildi. BEDAŞ, 22 ilçeye “arıza” kaynaklı elektrik verilemediğini belirtirken, Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ), Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bursa’da bazı bölgelerde iletim hatlarından kaynaklı kesinti yaşanmaktadır” ifadelerini kullandı.

BECERİKSİZLİK VAR

Elektrik Mühendisleri Odası’ndan (EMO) yapılan açıklamada ise kesintilere kuraklık, yangın ve benzerinin bahane olarak gösterilmesinin mümkün olmadığı belirtildi. EMO açıklamasında “Her yıl olduğu gibi ağustos ayında aşırı sıcakların etkisiyle puantta artış olması beklenen bir durumdur. Bu kadar yüksek kurulu güç kapasitesine rağmen üretim-tüketim dengesinin sağlanamaması tamamen yönetimin beceriksizliğidir” ifadeleri kullanıldı.

Kesinti sorununun kaynak sıkıntısından değil, yönetimsizlikten doğduğunun vurgulandığı EMO açıklamasında, “Sistem çökmesinin temel etkenleri; elektrik sisteminin kamusal yapısının parçalanarak bütünlüğünün bozulması ve üretim kapasitesinin büyük ölçüde özelleştirilmiş olması, siyasi baskılara karşı savunmasız hale getirilmiş liyakatsiz yönetimin zafiyeti, plansızlık ve eğitimsizliktir. Bir kez daha uyarıyoruz, TEİAŞ’ın özelleştirilmesi halinde elektrik sisteminde yeni çökmelerin yaşanması kaçınılmazdır” denildi.

Plansızlığın cezasını vatandaşlar çekti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!