G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO34,78
GBP40,67
BIST10.247,75
GR. ALTIN2.396,89
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Piyasalar ekim ayına kuvvetli başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasalar ekim ayına kuvvetli başladı / Haberin Peşinde Urfa

Eylül ayını oldukça zayıf bir zeminde tamamlayan küresel piyasalar ekim ayına ise son derece güçlü bir zeminde başladı.

Geçen ay yaşanan satış baskısının ardından gelinen seviyelerin fırsat olarak görülmesinin yanında faiz artırımlarının resesyon endişesi yaratarak piyasaları olumsuz etkilediğini düşünürsek içinde bulunduğumuz ayda Fed toplantısının olmayışının da varlık fiyatları üzerindeki baskının azalmasına katkı sağladığını söyleyebiliriz. Yurt dışı piyasalardan belirgin şekilde pozitif ayrışan Borsa İstanbul’da ise yükselişe bankacılık sektörü öncülük etse de sınai endeksinin %5’e yakın değer kazanması genele yayılan iyimserliği net şekilde gösteriyor.

Makroekonomik veri tarafında ise TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Eylül ayında TÜFE %3,08 oranında artış gösterdi. Böylece yıllık enflasyon %80,2 seviyesinden %83,5 seviyesine yükselmiş oldu. Genel piyasa beklentisi enflasyonun bir süre daha %80’in üzerinde kalacağı, son çeyrekte ise özellikle Aralık ayındaki güçlü baz etkisinin desteği ile yılı %70 civarında kapatacağı yönünde. Hatırlanacağı gibi OVP’de ise yıl sonu enflasyon tahmini %65 olarak belirtilmişti.

TL: Enflasyondaki yukarı yönlü eğilim TL üzerinde baskı oluşturmaya devam ederken USD/TL kuru dün 18,57 seviyesinin de üzerini test etmeye başladı. Ancak TL dolar karşısında son bir ayda yaklaşık %2 değer kaybetmiş olsa da bunun diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine kıyasla daha ılımlı bir tabloya işaret ettiğini söyleyebiliriz. Öyle ki söz konusu dönemde gelişmekte olan ülke para birimlerinin ortalama değer kaybı %3 civarında seyrediyor. Öte yandan Ekim ayında da politika faizinin seyrinde enflasyondan ziyade büyüme dinamiklerinin belirleyici olacağını düşünüyoruz.

Borsa İstanbul: Dün yurt dışı piyasalardan belirgin şekilde pozitif ayrışan BIST-100 endeksi günü %6,5’in üzerinde değer kazanımı ile noktalamayı başardı. Özellikle Halkbank’ın ABD’deki davasında üst mahkemenin Halkbank’ın başvurusunu görüşmeyi kabul etmesi piyasalarda pozitif bir algı yaratarak bankacılık endeksinin %10’a yakın değer kazanmasını sağladı. Teknik açıdan önemine sıklıkla dikkat çektiğimiz 3200 puanın üzerinde kuvvetli bir kapanış yapılmış olmasını endeksin güçlü performansındaki en önemli detay olarak görüyoruz. Öyle ki bu seviyenin üzerinde kalınması endeksin kısa vadeli görünümünün iyileşmesi adına son derece önemli. Mevcut durumda 3400, 3460 ve 3500 puanı sonraki direnç noktaları olarak izliyoruz.

 

BIST-30 en yakın vadeli viop kontratı

Günü 3895 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 3868, 3837, 3810 ve 3779 destek olarak izlenebilir. 3923, 3954, 3981 ve 4012 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

USD/TL  en yakın vadeli viop kontratı

Günü 19.2399 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 19.1435, 19.0665, 18.9705 ve 18.855 destek olarak izlenebilir. 19.3360, 19.4130, 19.5095 ve 19.6245 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

Kaynak: ÜNLÜ & Co 
Hibya Haber Ajansı

Piyasalar ekim ayına kuvvetli başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!