G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Piyasa gündemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasa gündemi / Haberin Peşinde Urfa

Bu haftanın en önemli gündemi faiz kararları olarak bulunuyor. Hafta içerisinde; ABD, İngiltere ve Türkiye Merkez Bankalarının faiz kararları takip edilecek.

Bu haftanın en önemli gündemi faiz kararları olarak bulunuyor. Hafta içerisinde; ABD, İngiltere ve Türkiye Merkez Bankalarının faiz kararları takip edilecek. Çarşamba günü Fed ile birlikte toplantılar başlıyor. ABD’de geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon verisi sonrası Fed ile ilgili beklentiler o günden beri piyasalarda risk iştahını baskılamaya devam ediyor. Çarşamba gününe kadar bu beklentilerin, risk iştahı ve fiyatlamaları şekillendirmeye devam etmesi beklenebilir. Bugün için takvim sakin. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    Önemli bir veri akışı bulunmuyor.

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta ABD’den gelen enflasyon rakamı sonrası Fed’in bu hafta gerçekleşecek toplantısına ilişkin agresif sıkılaşma beklentilerinin güçlendiği izlendi. Bu beklentilerle birlikte resesyon endişeleri hafta boyunca küresel hisse piyasalarında risk iştahını baskıladı. Son günlerde sert fiyatlamaların yaşandığı BIST-100 Endeksi cuma günü %0,42 oranında değer kazancıyla 3.377,33 puandan tamamladı. ABD vadelilerinde bu sabah zayıf seyir etkisi sürüyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,26 – 18,28 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 18,26’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yatay bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçen haftayı ağustos ortalarından bu yana takip ettiğimiz yükseliş kanalı altında tamamlayan endekste satıcılı seyrin devamında 3.277 ve 3.203 seviyeleri izlenecek ilk destek noktalarıdır. 3.203 fibo seviyesi altında 3.125 ve fibo trend dönüş çizgisine denk gelen 3.045 seviyeleri destek olarak önem kazanacaktır. Yukarı yönlü hareketlerde endeks son kırdığı yükselen trendin üzerinde kapanış gerçekleştirmediği sürece temkinli olmakta fayda var. Bugün bu trend 3.475 seviyesinde bulunuyor. Saatlik göstergelerde dengelenme görülürken üstündeki periyotlarda hala zayıf bir görünüm mevcut. Bu nedenle gün içi yükselişler şimdilik tepki hareketi olarak değerlendirilebilir.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Piyasa gündemi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!