G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO35,08
GBP40,88
BIST10.158,63
GR. ALTIN2.469,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

PERVİN BULDAN URFA’DA KONUŞTU “URFA’DA ARTIK BİRİNCİ PARTİ HDP’DİR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hdp Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Şanlıurfa 4’üncü Olağan İl Kongresine katılmak üzere geldiği kentte sert açıklamalarda bulundu. İşte Buldan’ın açıklamalarından satır başları;

“Urfa halkıyla bu kongre vesilesi ile bir araya gelmekten büyük bir gurur ve onur duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Çünkü biz gücümüzü sizden alıyoruz. Çünkü biz kararlılığımızı sizin bize olan bağlılığınızdan alıyoruz, çünkü biz bu mücadeleyi sizlerin bize verdiği destekle yürütüyoruz. O yüzden diyoruz ki iyi ki varsınız, buradasınız. Her birinize ayrı ayrı bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bir siyasi partinin yönetici ve üyelerinin yarısının cezaevinde olduğu başka bir ülke dünyanın hiçbir yerinde yoktur 

Bu kararlılığı kırmak, bu cesareti ve umudu kırmak için her türlü baskı ve şiddet yöntemlerini hayata geçiren bir iktidarla karşı karşıyayız. Bir siyasi partinin yönetici ve üyelerinin yarısının cezaevinde olduğu başka bir ülke dünyanın hiçbir yerinde yoktur. HDP’nin yöneticilerinin, milletvekillerinin, belediye eş başkanlarının ve parti üyelerinin, partimize selam veren insanların cezaevinde olduğu gerçeğini hepimiz biliyoruz. Ama artık sadece HDP’liler değil, bu ülkede barış, demokrasi, özgürlük isteyenler, ülkenin refaha kavuşmasını isteyenler cezaevindeler. Barış akademisyenleri, gezi davasında yargılananlar, milletvekilleri, belediye eş başkanları ve bu toplumun güven duyduğu birçok kesimin bugün cezaevinde olduğu gerçeğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Onlar cezaevinde rehine olarak tutuluyorlar, bunu herkesin bilmesinde fayda var.

 

AKP iktidarı ekonomik, sosyal ve siyasal olarak artık çökmüştür 

Bu ülkede sadece Kürtlerle ilgili değil, Alevilerin eşit yurttaşlık hakkını tanımayan, kadınlar eşitlik talebini görmeyen, çocukların ve gençlerin geleceğe umutla bakmasını engelleyen, farklı inançların, dillerin önüne engel olarak çıkanların bu ülkede artık yeri yoktur. Bundan biri de AKP’dir. Bugün Türkiye halkları açlık, yoksulluk, sefalet ve ekonomik kriz ile uğraşıyor. Ülkeyi bu hale getiren, halklara açlığı reva gören, işsizliği ve yoksulluğu reva gören AKP iktidarının artık miadının dolduğunu bu kürsüden bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ekonomiyi bu düzeye getiren AKP iktidarı ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda artık çökmüş olarak karşımızda duruyor. Ekonominin ne halde olduğunu, topluma nasıl bir geri dönüşü olduğunu Urfa halkı çok iyi biliyor. Sizler ekonomik krizi en derin yaşayan bir halksınız. Urfa halkının, Harran ovası başta olmaz üzere, verimli kaynaklarının yanlış kullanılması sebebiyle ekonomik krizi yaşamasına sebep olan bu iktidardır. 

Urfa’da artık birinci parti HDP’dir, Urfa artık mor rengine bürünmüştür 

Urfa halkı seçimlerde bunun hesabını AKP’den soracak ve AKP’yi Urfa’da artık birinci parti olmaktan çıkaracaktır. Artık Urfa’da birinci parti HDP’dir. Urfa artık mor rengine bürünmüştür. Mor HDP’nin, kadınların rengidir, Türkiye halklarının rengidir. Anketlerde Urfa artık mora bürünmüştür, müjdesini burada sizlere vermek istiyorum. Sorunların çözümünde diyalog ve müzakerenin önemli oluğunu her fırsatta söyledik, bir kez daha ifade etmek isterim ancak AKP zihniyeti sorunları diyalog ve müzakere dışında operasyon ve güvenlikçi politikalarla çözme yolunu tercih ediyor. Bunu tercih etmelerinin nedeninin de elbette bir kez daha iktidar olabilme ve kendi koltuklarını sağlama alma zihniyetinden kaynaklandığını biliyoruz.”

PERVİN BULDAN URFA’DA KONUŞTU “URFA’DA ARTIK BİRİNCİ PARTİ HDP’DİR”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!