G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,73
GBP40,67
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.391,30
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

“Pelosi, Asya’da kaos yaratmak istiyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Pelosi, Asya’da kaos yaratmak istiyor” / Haberin Peşinde Urfa

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi 17-19 Eylül’de Ermenistan’ı ziyaret etti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi 17-19 Eylül’de Ermenistan’ı ziyaret etti. Pelosi ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Ermenistan dahil Kafkasya bölgesindeki güvenliğin korunması için verdikleri taahhütleri yerine getireceklerini ve Ermenistan’a yardım sağlamaya hazır olduklarını belirtti. Pelosi, Azerbaycan ve Türkiye’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmaların sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğini de ifade etti. 

   Pelosi’nin söz konusu açıklaması, bölgede büyük yankı uyandırdı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Pelosi’nin Azerbaycan’a yönelik mesnetsiz ve adaletsiz suçlamaları kabul edilemez. Pelosi’nin girişimi, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ikili ilişkileri normalleştirmek için harcanan çabalara büyük zarar verdi.” ifadelerini kullandı. 

Reuters Haber Ajansı tarafından yayınlanan haberde, Pelosi’nin Taiwan ziyareti sert bir dille kınayan Rusya’nın, şu an Pelosi’nin Rusya’nın “arka bahçesine” müdahale etmesinden büyük öfke duyduğu bildirildi. CNNTÜRK dahil birçok Türk basını, ağustos ayında Tayvan’ı ziyaret ederek bölgede gerilime neden olan ve Çin ile ABD’yi karşı karşıya getiren Pelosi’nin, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar üzerine bu kez Ermenistan ziyaretinde kışkırtıcı açıklamalarda bulunduğunu kaydetti. 

Ermenistan basınında, ABD’nin ülkeye yardım sağlamak için verdiği taahhüdün gerçek dışı olabileceği belirtildi. Uluslararası toplum, Asya’nın iki farklı ucunda kaos yaratmak isteyen Pelosi’nin girişimlerinden büyük memnuniyetsizlik duydu. 

Dağlık Karabağ’daki çatışmalar, tarihi bir sorundur. Azerbaycan ve Ermenistan Dağlık Karabağ bölgesini kontrol altına alabilmek için uzun yıllardır çatışma halinde. Ancak, Pelosi niye Ermenistan’a kararlılıkla destek verdi ve Azerbaycan’ın işgalcı olduğunu ilan etti?

  ABD dahil bazı Batılı ülkeler, Hristiyanlık dinine inanan Ermenilere sempati gösteriyorlar. ABD’deki ara seçimlerin yaklaşmasıyla, Pelosi oy kazanabilmek için Ermenistan’a desteğini ifade etti.  Pelosi Ermenistan ziyareti sırasında Ermeni Soykırımı hakkında yaptığı açıklamada, “ABD Devlet Başkanı Joe Biden, Osmanlı İmparatorluğu’nun Ermenilere soykırım uyguladığı fikrine katıldı.” dedi. Pelosi’nin Türkiye’yi kınamasının amacı, yine daha fazla oy elde etmektir. 

Diğer yandan, Pelosi açıklamasında, ABD’nin güvenlik alanında Ermenistan’a yardım sağlayacağını ve Ermenistan’ın şu an Rusya’ya karşı büyük bir hayal kırıklığı içinde olduğunu ileri sürdü. Böylece, Pelosi Rusya ve Ermenistan arasında provokasyon yaratmaya çalıştı. Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü’ne (KGAÖ) üye olan Ermenistan’da şu an Rus ordusu konuşlandırılmış durumdadır. Pelosi, iki ülke arasındaki ilişkileri bozmak ve Ermenistan’ın ABD’ye yaklaşmasını sağlamak için Rusya’yı hedef aldı. 

Son günlerde Ermenistan ve Azerbaycan arasında yine çatışmaların yaşanmasına rağmen, Rusya’nın arabuluculuğuyla iki ülke arasındaki gerginlik azaltıldı. 6 Nisan 2022 tarihinde, iki ülkenin liderleri Brüksel kentinde yaptığı görüşmede Dağlık Karabağ’daki barış sürecinin başlatılması hakkında fikir birliğine vardılar. Şu an, Pelosi kendi siyasi çıkarlarını korumak uğruna ilgili ülkeler arasında provokasyon yaratmanın ve bölgedeki gerginliği tırmandırmanın peşine düşmüş görünüyor. Pelosi’nin girişimleri ne kadar çirkin ve ahlak dışıdır.    

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

“Pelosi, Asya’da kaos yaratmak istiyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!