G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO35,07
GBP40,88
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.470,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Pazar torbaları iki kat pahalıya doluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pazar torbaları iki kat pahalıya doluyor / Haberin Peşinde Urfa

Havaların ısınmasıyla beraber sebze ve meyve fiyatlarında düşüş beklenirken pazar alışverişine çıkan tüketici, geçen yıla oranla pazar torbasını iki katına doldurabiliyor. Haftalık pazar alışverişine çıkan Nimet Karabucak, “Geçen yıl 100 lirayla gelip üstüne kendime harçlık çıkartıyordum ama şu an mümkün değil. 150-200 lira ile gelip hep bitiriyorum” dedi.

Kamera: Sinan Tunç

Kış aylarında yaşanan sebze ve meyve fiyatlarındaki pahalılığın ardından havaların ısınmasıyla beraber fiyatlarda düşüş bekleniyor. Pazar alışverişine çıkan tüketiciler, geçen yılla fiyatları karşılaştırdığında ise arada neredeyse iki kat fark olduğunu söylüyor.

“BİR HAFTALIK YİYECEĞİM 150-200 LİRA”

Fiyatların geçen haftaya oranla ucuzladığını söyleyen Nimet Karabucak, “Daha önce çok pahalıydı. Kış sebzeleri dahi aşırı derecede pahalıydı. Geçen yıl 100 lirayla gelip üstüne kendime harçlık çıkatıryordum ama şu an mümkün değil. 150-200 lira ile gelip hep bitiriyorum. Aldığımda sadece bir haftalık yiyeceğim.” diye konuştu.

Ramazan ayında ve bayramda daha pahalı olduğunu kaydeden Fatma Eski, “Geçen yıl 50-60 liraya alabiliyorsam şimdi 100 lirayı geçiyor.” ifadelerini kullandı.

“HAYAT HER GEÇEN GÜN ZORLAŞIYOR”

Bir başka tüketici Aydın Yaşar, “Yaz sezonu geldiği halde sebze ve meyvede biraz düşüş olması gerekirken maalesef yüksek. İnsanlar çok zor geçiniyor. Hayat her geçen gün zorlaşıyor. Bunu hepimiz görüyoruz, görmeyenler olabilir ama gerçek bu” şeklinde konuştu.

“Çok pahalı, hiçbir şey alamıyoruz” diyen Rana Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomi zaten durdu. Aldığımız sadece yiyecek ona da mecburuz. Tamam biz yemeyelim de çocuklara da yetmiyor. Çok zordayız. Allah yardımcımız olsun.”

Geçen haftaya göre fiyatların biraz daha düştüğünü belirten Ünal Duman “Yine de çok pahalı. Geçen yılla yarı yarıya fark var. Alım gücü düştü. Mahvoldu. Maaşım eridi gitti.” ifadelerini kullandı.

Antalya,aydın,Corona,Ekonomi,Hatay,pazar,Ramazan

Pazar torbaları iki kat pahalıya doluyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!