G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,86
GBP40,55
BIST10.100,28
GR. ALTIN2.430,95
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Özel sektörün dış kredi borcu arttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel sektörün dış kredi borcu arttı / Haberin Peşinde Urfa

Özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu yılın ilk iki ayında, 560 milyon dolar yükseldi.

Özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu yılın ilk iki ayında, 388 milyon doları uzun vadeli ve 172 milyon doları da kısa vadeli olmak üzere toplam 560 milyon dolar yükseldi.

Merkez Bankası’nın verilerine göre, şubat sonu itibarıyla, özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu 164.4 milyar dolara, ticari krediler dışındaki kısa vadeli kredi borcu da 9.9 milyar dolara yükseldi.

TCMB verilerine göre özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, Şubat sonu itibarıyla kalan vadeye göre, 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemeleri de toplam 44.8 milyar dolar olarak belirlendi.

BANKALARIN UZUN VADELİ KREDİ BORÇLARI AZALDI

Bu dönemde bankaların uzun vadeli kredi borçlanmaları 553 milyon dolar azalırken, tahvil borçlanmaları 875 milyon dolar artışla 22.4 milyar dolara yükseldi.

Aynı dönemde, bankacılık dışı finansal kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 298 milyon doları azalırken, 2.3 milyar dolar düzeyindeki tahvil stoku değişmedi.

Söz konusu dönemde, finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 382 milyon doları artarken, tahvil stoku 2.0 milyon dolar azalarak 7.8 milyar dolara geriledi.

BANKALARIN KISA VADELİ KREDİ BORÇLARI ARTTI

Bankaların kısa vadeli kredi borçlanmaları 35 milyon doları artışla 6.6 milyar dolara; finansal olmayan kuruluşların kısa vadeli kredi borçlanmaları da 15 milyon dolar artışla 1.3 milyar dolara yükseldi.

Sektör bazında 164.4 milyar doları tutarındaki uzun vadeli toplam kredi borcunun yüzde 43.1’ini finansal kuruluşların, yüzde 56.9’unu da finansal olmayan kuruluşların borcu oluşturdu.

Aynı dönemde, 9.9 milyar doları tutarındaki kısa vadeli toplam kredi borcunun yüzde 84.3’ünü finansal kuruluşların, yüzde 15.7’sini de finansal olmayan kuruluşların borcu oluşturdu. (.)

Özel sektörün dış kredi borcu arttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!