G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,83
GBP40,61
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.402,06
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Özdağ: “Liyakate göre değil, ilahiyata göre atama; katliam ve yıkım!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özdağ: “Liyakate göre değil, ilahiyata göre atama; katliam ve yıkım!” / Haberin Peşinde Urfa

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özdağ, açıklamasında, “Modern tarihin en büyük depremlerinden birisini ülkemizde 6 Şubat 2023 saat 04.17’de yaşadık. On binlerce insanımız, belki de çok daha fazlası hayatını kaybetti. Daha fazlası ne yazık ki hala enkaz altında. Asrın depremi; deprem öncesinde ve sonrasında yapılan yanlışlardan dolayı “asrın katliamına” dönüştü.” dedi.

“Türk ordusunun bütün gücünü kullanma imkanı veren EMASYA Protokolü’nün kaldırılmasının yanlışlığı anlaşılmasına rağmen bu protokol geri getirilmedi.” diyen Özdağ, şunları aktardı:

“Aslında devlet uyumuyormuş”

“Halk, daha depremin ilk şokunu atlatmadan AFAD 05.02’de ilk raporunu hazırlamış, İçişleri Bakanlığı’na iletmiş. Aslında devlet uyumuyormuş. 05.35’te İçişleri Bakanlığı’nda ilk toplantı yapılmış. 05.38’de İçişleri Bakanı 4. seviyede deprem alarmı açıklamış ve bütün dünyadan yardım istemiş. 06.43’te de Kocaeli Belediyesi’nin hareketli mutfağı yola çıkmış. Sonra her şey aniden durmuş. 

Evet, şimdi bölge çok daha büyük. Bu doğru ama Türk ordusu her yerde var ve her yerde benzer bir hızlı reaksiyon gösterilebilirdi. Türk ordusunun bütün gücünü kullanma imkanı veren EMASYA Protokolü’nün kaldırılmasının yanlışlığı anlaşılmasına rağmen bu protokol geri getirilmedi.”

Ümit Özdağ açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Neredeydi Kızılay?”

“Bir de deprem bölgesinde göremediğimiz Kızılay vardı. Neredeydi Kızılay? Türk Kızılay’ı resmen holding oldu. Halk enflasyonun altında ezilip yoksullukla boğuşurken yardım kuruluşu Kızılay; 11 şirketi, 11 Genel Müdürü, 1 CEO ve 1 CEO yardımcısı, çok sayıda iktidar yanlısı danışman, iktidar mensuplarının işe yaramaz elinden iş gelmeyen çocuklarının istihdam edildiği yer, kiralanan yalılar, harcanan maaşlar ve gittiği yeri belirsiz olan milyarlarca liralık harcamalarıyla iktidarın, AKP’nin kişisel şirketine dönüştürüldü.

“Hesap sormak için birleşmeye hazır mısınız?”

Tüm siyasi partileri de kendi belediyelerinden hesap sorulmasının önünü açmaya, bu anlamda öncü olmaya davet ediyoruz! Depremde enkaz altında kalan 10 kentimizin AKP, CHP ve MHP belediyeleri hesap vermeye hazır mısınız? Malatya’da 88 bin 507, Kahramanmaraş’ta 144 bin 556, Hatay’da 205 bin haneyi imar barışı kapsamına sokmakla övünen iktidara karşı birleşmeye hazır mısınız? Hesap sormak için birleşmeye hazır mısınız? Biz, Zafer Partisi olarak bu hesabı sorma konusunda kararlıyız.”

Hibya Haber Ajansı

Özdağ: “Liyakate göre değil, ilahiyata göre atama; katliam ve yıkım!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!