G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Özbekistan medyasında Xi Jinping’in makalesi yayınlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özbekistan medyasında Xi Jinping’in makalesi yayınlandı / Haberin Peşinde Urfa

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in, Özbekistan’ın Halkın Söylev Gazetesi ve Özbekistan Devlet Haber Ajansı’nda “Çin-Özbekistan İlişkilerinde Daha Parlak Bir Gelecek Yaratmak İçin El Ele Vermek” başlıklı makalesi yayınlandı.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in, Özbekistan’ın Halkın Söylev Gazetesi ve Özbekistan Devlet Haber Ajansı’nda “Çin-Özbekistan İlişkilerinde Daha Parlak Bir Gelecek Yaratmak İçin El Ele Vermek” başlıklı makalesi yayınlandı.

Xi Jinping’in Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in daveti üzerine ülkeye ziyarette bulunacağı ve Semerkant’ta Shanghai İşbirliği Örgütü (SİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi’nin 22. Toplantısı’na katılacağı açıklandı.

Xi Jinping, makalede Çin ve Özbekistan’ın kadim medeniyetler olduğuna ve büyük İpek Yolu’nun iki bin yıldan fazla bir süredir iki ülke halkları arasındaki dostane alışverişlere tanık olduğuna işaret etti.

Özbekistan’ın Orta Asya’da önemli bir ülke ve jeopolitik merkez olduğunu dile getiren Xi Jinping, Özbekistan’ın bağımsızlığını kazanmasından bu yana geçen 31 yılda devlet inşası ve ulusal kalkınma davalarında verimli kazançları elde ettiğini hatırlattı.

Bu yılın Çin ve Özbekistan arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıldönümünün kutlandığını belirten Xi Jinping, son 30 yılda ikili ilişkilerin daha derinlere kök salan “ağacının” yapraklarının da çok gür olduğunu ifade etti. Xi Jinping, Çin ve Özbekistan’ın her zaman karşılıklı saygı, iyi komşuluk ve dostluk temelinde aynı gemide yan yana durarak karşılıklı yarar ve kazan-kazan ilkelerine dayalı çeşitli alanlardaki işbirliğinin somut kazançlarını elde ettiğini belirtti.

Xi Jinping, Çin’in Özbekistan’ın en büyük ticaret ortağı ve ana yatırım kaynağı olduğuna dikkat çekti.

2021’de ikili ticaret hacminin 8 milyar ABD Doları’nı aştığını hatırlatan Xi Jinping, bu yılın ilk yarısında ikili ticaret hacminin yaklaşık 5 milyar ABD Doları’na yükseldiğini ve bu yılda 10 milyar ABD Doları hedefine doğru ilerlediğini açıkladı.

Xi Jinping, iki tarafın Kuşak ve Yol inisiyatifini ortaklaşa inşa ederken, zengin kazanımlar elde ettiğini ve büyük projeleri düzenli bir şekilde yürüttüğünü, ayrıca Çin-Orta Asya Doğal Gaz Boru Hattı’nın dört bölümünün tamamının Özbekistan topraklarından geçtiğini ifade etti. Xi Jinping, iki tarafın ayrıca yeni enerji, tarım, finans ve modern iletişim gibi alanlarda işbirliğini derinleştirdiğini sözlerine ekledi.

Xi Jinping, iki tarafın sanat festivalleri, edebi sergiler ve seminerler gibi zengin iletişim etkinliklerini gerçekleştirdiğini ve öğrenci değişimi projelerini yürüttüğünü kaydetti.

Xi Jinping, Özbekistan’la birlikte tarihi fırsatları yakalamaya, ulusal kalkınma ve yeniden canlanma yolunda el ele vererek ilerlemeye ve Çin-Özbekistan ortak kader topluluğu vizyonu ve hedefi doğrultusunda birlike çabalamaya hazır olduklarını kaydetti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Özbekistan medyasında Xi Jinping’in makalesi yayınlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!