G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,98
GBP41,01
BIST9.069,43
GR. ALTIN2.326,26
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Oyun alanları ve parklardaki tehlike

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anesteziyoloji Uzmanı Prof. Dr. Müslüm Çiçek anlattı. Çiçek, park ve çocuk oyun alanlarının coronanın bulaşması açısından riskli ortamlar olduğuna dikkat çekip aileleri uyardı.

Covid-19 hastalığına karşı etkili ilaç ve/veya aşı bulunana kadar pandemi hayatımızı etkilemeye devam edecek… Ülkemizde pandemi sürecinde uzun süre evde kalan 18 yaş altı çocuklar sosyal olarak en fazla etkilenen grup oldu. Çocuklarımız ev içinde yeterince hareket edemedi, enerjilerini harcayamadı ve sıkıldılar. Yeni normal ile birlikte çocuk parkları ve oyun alanlarında yoğunluk yaşanmaya başladı. Ancak önlemler alarak “yeni normale” uyum sağlamak zorundayız. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Müslüm Çiçek; bu alanlardaki riskleri ve dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle anlattı…

Prof. Dr. Müslüm Çiçek

RİSKLİ ORTAMLARDIR

Çocuk oyun alanları ve parklar çocukların ortak kullandığı alanlardır. Çocukların hareketli olmaları, kısa sürede çok yere temas etmeleri, diğer çocuklarla yakın temas halinde olmaları gibi nedenlerle virüsün bulaşması açısından riskli ortamlardır. Çocukların el yıkama, maske takma, sosyal mesafeye uymaları zordur. Bu nedenle oyun alanları ve parklarda oynayan çocukların sağlığı için pandemi ile ilgili önlemlerin alınmasında ailelere önemli görevler düşmektedir.

YAKIN TAKİBE ALIN

Ebeveynler parkta yanlarında el antiseptiği, kolonya, ıslak mendil ve peçete bulundurmalıdır. Oyun sırasında çocukların hareket ve davranışlarını yakından izlemeli, mümkün olduğunca çevre alanlara temas azaltılmalı, çocuklar gerektiğinde uyarılmalıdır. Çocuk sayısının çok olduğu oyun alanı ve parklarda koruyucu önlemleri almak mümkün olmayacağından yoğunluğu azaltmak için farklı zaman dilimleri kullanılmalıdır.

YAŞLILARDAN UZAK TUTUN

Çocukların kıyafetleri eve dönüşte çıkarılmalı. Banyo yaptırıldıktan sonra odalara geçmeleri sağlanmalıdır. Çocuklar, Covid-19 virüsü ile nadiren hastalanırken taşıyıcı olarak evdeki yaşlı ve diğer sağlık sorunu olan kişiler için önemli risk oluştururlar. Bu açıdan ev içinde diğer bireylerle özellikle yaşlılarla yakın teması mümkün olduğunca azaltılmalıdır.

SIK SIK TEMİZLENMELİ

Belediyeler, site ve AVM yönetimleri tarafından bu alanlar günde en az üç defa temizlenmelidir. İhtiyaç halinde temizlik sayısı artırılmalıdır. Bu alanlardaki tuvalet ve lavabolar sık temizlenmeli, tuvalet kağıdı, sıvı sabun ve kağıt havlu mutlaka bulundurulmalıdır. Çocuklar mümkünse tuvaletleri kullanmamalıdır.

Oyun alanları ve parklardaki tehlike

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!