G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO35,07
GBP40,90
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.465,91
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

OYAK’tan Japon devi ile önemli imza

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OYAK’tan Japon devi ile önemli imza / Haberin Peşinde Urfa

Japon JFE Steel ortaklığı ile Hekimhan’a 750 milyon dolarlık yatırımla demir cevheri zenginleştirme ve peletleme tesisi kuracağını açıklayan OYAK Grubu, Manisa’da da Türkiye’nin ilk zırh çeliği tesisini hizmete açarak, bu alandaki ithalatı sıfırlayacak. 

Önümüzdeki 4 yıl için yatırım planlarını açıklayan OYAK Grubu, yaptığı yeni yatırımlarla, Türkiye’nin her yıl yaklaşık 650 milyon dolar ödemek zorunda kaldığı ürünlerin yurt içinde üretilmesine, hatta ihracatına imkan sağlamayı hedefliyor. 32 bini aşkın çalışanı ve 430 bine yakın üyesi olan OYAK, Türkiye’nin dışa bağımlı olduğu alanlara yatırım yaparak, yerelleştirme projeleriyle ekonomiye güç ve direnç kazandırmayı amaçlıyor.

İTHALAT SIFIRLANACAK

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “2019’da Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 2.7’sini gerçekleştirdik. Pandemi sonrasında Türkiye’nin önünde büyük fırsatlar bulabileceğine inanıyorum” dedi.

Erdem’in verdiği bilgiye göre, geçen yıl zırh çeliği üreticisi Finlandiyalı Miilux OY’un çoğunluk hissesinin sahibi olan OYAK, Manisa’da Türkiye’nin ilk zırh çeliği tesisini kurarak en büyük yerlileştirme projelerinden birine imza atıyor. Türkiye’nin yıllık 17-20 bin ton olan zırh çeliği ihtiyacının tamamını karşılayacak tesis sayesinde, zırh çeliği ithalatı sıfırlanacak ve önemli bir ihracat kalemi oluşturulacak.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem

350 MİLYON DOLAR KALACAK

Erdem, “55 ayda tamamlanması hedeflenen Malatya’ya bağlı Hekimhan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisi’nin, dışa bağımlılığı yıllık 350 milyon dolar azaltması öngörülüyor” dedi. Yeni kaynak yaratma hedefiyle kurulacak olan tesis, 750 milyon dolar yatırımla Japon JFE Steel ortaklığıyla gerçekleşecek.

‘TARIM 4.0’ DÖNEMİ BAŞLADI

Tohumdan sofraya kadar uzanan değer zincirinin güvenilirliğini temin edecek bir yapı tesis etmek amacı ile OYAK blockchain teknolojisine yatırım yaptı. Şirket bu yatırımla akıllı seralarda üretilen ve iyi tarım uygulamalarıyla 7-24 kayıt altına alınan mahsulleri, akıllı lojistik yöntemleriyle tüketiciye ulaştırmaya hazırlanıyor. OYAK, fasulye, susam, soya, nohut, çeltik, mercimek gibi ürünleri kuraklığa toleranslı bir şekilde yetiştirilebilmesi için Ar-Ge çalışmalarını da sürdürüyor.

OYAK’tan Japon devi ile önemli imza

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!