G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,82
GBP40,52
BIST9.695,47
GR. ALTIN2.426,54
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Osteopati

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osteopati / Haberin Peşinde Urfa

Fiziksel Tip Ve Rehabilitasyon için bilgi mi arıyorsunuz? Osteopati makalesine göz atın ve Fiziksel Tip Ve Rehabilitasyon hakkında daha fazla bilgi edinin

OSTEOPATİ sadece eller kullanılarak uygulanan, dokuya saygı felsefesinin ön planda olduğu doğal bir tedavi yöntemidir.

Osteopati, ağrıya ve fonksiyon bozukluğuna neden olan problemlerin, eller ile uygulanan bazı özel tekniklerle düzeltilmesini sağlayar. Amaç bedenin kendi iyileşme gücünü tetikleyerek ve güçlendirerek vücuttaki normal işlevi yeniden sağlamaktır.

Osteopati, 1870’li yıllarda Amerika’lı Doktor ve Cerrah Andrew Taylor Still tarafından geliştirilen doğal bir tedavi yöntemidir. Dr Andrew Taylor Still 3 kızını menenjitten kaybettikten sonra ilaç uygulamalarının ön planda olduğu klasik tıp yaklaşımını sorgulamaya başlar. Bunun üzerine daha doğal olan ve bedenin kendi iyileşme gücünü kullanan bir yöntem geliştirmeye yoğunlaşır. Dr Andrew Taylor Still “Doktorun hedefi sağlığı bulmak olmalıdır, hastalığı herkes bulur” der.

Osteopatiye göre, bireyin iyilik hali kemiklerin, kasların ve bağ dokusunun birlikte sorunsuz çalışmasına bağlıdır. Osteopat doktorlar bu kusursuz ahengi yeniden sağlamak amacıyla fiziksel manipülasyon, germe, kas-enerji teknikleri, miyofasyal teknikler, kraniosakral teknikler ve visseral terapi teknikleri kullanırlar. Tedavide amaç eklem hareketliliğini arttırmak, kas gerginliğini gidermek, dokulara kan akışını arttırmak ve böylece vücudun iyileşmesine yardım etmektir.  Nihai hedef sağlığı geri getirmek, sürdürmek, güçlendirmek ve böylece hastalıklara karşı direnci arttırmaktır.

Osteopatide hasta çok detaylı bir şekilde değerlendirilir ve problemin ana kaynağı saptanmaya çalışılır. Bunun için hastanın anne karnında olduğu zamandan itibaren yaşadığı her durum detaylıca sorgulanır. Sonrasında son derece detaylı bir muayene yapılır. Muayenede hastanın duruşu, postürü, omurga hareketleri, eklem hareketleri, kaslar, organlar ve kafatası detaylıca değerlendirilir. Değerlendirme sonucu elde edilen bulgularla sorunun ana kaynağı saptanır ve tedavi planlanır. Osteopatik tedavi planlanırken hastanın bireysel ihtiyaçları ve fonksiyonel durumu göz önünde bulundurulur. Osteopatide standart tedavi yoktur. Tedavi tamamen kişiye özel planlanır.

Osteopati herhangi bir cihazın kullanılmadığı, sadece elle uygulanan, invaziv olmayan, doğru bir şekilde uygulandığında son derece güvenli bir tedavi yöntemidir. Tedavi sonrasında nadiren yorgunluk, hafif baş ağrısı, lokal kızarıklık oluşabilir.

Osteopatik felsefeye göre Zihin, Beden ve Ruh entegre bir bütündür. Osteopatik tedavi beden üzerinden uygulanan bir tedavi olmasına rağmen Bedenin yanı sıra Ruhu ve Zihni de iyileştirir.

Osteopati aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılabilmektedir:

Bel, Boyun, Sırt Ağrıları

Baş Ağrıları

Omuz, Diz, Dirsek gibi eklem ağrıları

Ayak Ağrıları

Kuyruk sokumu ağrısı

Fibromiyalji

Kronik Yorgunluk

Huzursuz Bacak Sendromu

Uyku Problemleri

Postür Bozuklukları

Karın ağrıları

Jinekolojik Problemler

Yürüme bozuklukları

Çocuklarda Dikkat Eksikliği, Öğrenme Güçlükleri

Gece İdrar Kaçırma

Diş – Çene bozuklukları

Bebeklerde gaz sancısı, kolik, uyku problemleri, emme problemleri, tortikollis, kafa şekil bozukluklarında Osteopati  kullanılabilmektedir.

Osteopati

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!