G-CV0ZL47F6D
USD32,51
EURO34,93
GBP40,80
BIST9.794,86
GR. ALTIN2.435,04
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Online eğitimden verim almanın 10 etkili yolu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Online eğitimden verim almanın 10 etkili yolu / Haberin Peşinde Urfa

Uzman Psikolog Selin Karabulut: ‘Online eğitimin uzaktan eğitime göre pek çok dezavantajı var. Ancak çocuğunuzun motivasyonunu bazı yöntemlerle artırabilirsiniz’ dedi. 

Covid-19 pandemisiyle gündelik hayat rutinlerimiz, alışkanlıklarımız değişti, sosyal ilişkilerimiz kısıtlandı ve konforumuz bozuldu… Ancak sosyal izolasyonun hastalığın yayılmasını yavaşlattığı, sosyal mesafeli gündelik yaşamın virüsün bulaşma riskini düşürdüğü bir gerçek… Peki bu durum yetişkinler olarak  beden ve ruh sağlığımızda bu kadar değişiklik yaparken, yakında okula başlaması gereken milyonlarca çocuk için uzaktan eğitimden nasıl verim alınır? İşte Selin Karabulut’un tavsiyeleri…

Psikolog Selin Karabulut

BUNLARI UNUTMAYIN

1)

2) Uzaktan eğitimin süresini, şeklini, karşılıklı olup olmayacağını maalesef çocuklarımızın devam ettikleri okullar belirliyor. Öncelikli olarak bu programların minimal düzeyde uygunluğunu tartışmak gerekir.

UZAKTAN TAKİP EDİN

3) Kimi çocuk, sosyal ortamlarda kendini gösteremez. Kimi çocuk ise tersidir, daha çok kendini göstermek ister. Çocuğunuzun ekran başında yani evdeki performansının nasıl olduğuna dikkat etmeye çalışın. Bunu yaparken “uzaktan” yapın, ona geri bildirimlerini sorun veya öğretmenlerinden bilgi alın, onu rahatsız etmeyin.

SINIF ORTAMI YARATIN

4) Çocuğunuza sessiz, hareketten uzak, tek başına kalabileceği, mümkünse kulaklık kullanabileceği bir ortam yaratmaya çalışın.

5) Çocukların yaşlarına göre dikkat süreleri değişir. Dolayısıyla ara vermeden, ekran başından kalkıp hareket etmeden, oyun, yemek, öz bakım, yeterli uyku gibi ihtiyaçlarını yeterince karşılamadan, verim almak, dikkatlerini saatlerce işledikleri derse veya öğretmenlerine vermeleri beklenemez.

MÜDAHALE ETMEYİN

6) Uzaktan eğitim esnasında çocuklara eşlik etmek, soruları birlikte çözmek, gidip kitabını getirmek veya çocuğa “hadi sen de parmak kaldır” gibi müdahalelerde bulunmak, onların gelişimine katkı sağlamayacaktır. Okul, çocukların bağımsız karar verebildikleri, kendilerini geliştirebildikleri, eksiklerini fark edebildikleri yerdir. Bu farkındalıkları kazanmaları için onlara karışmamanız gerekir. Mümkünse o esnada kendi işlerinizle ilgilenin veya ortamda bulunmayın.

7) Çocuklarınızın ödevlerini takip etmeyin. (Özellikle 2. sınıftan sonra)

8) Hafta sonları hafta içi programını hafifletip araya mutlaka boş zamanlar ekleyin. Bunu yapmak isteyen görece daha büyük çocuklarınızı ders için zorlamayın.

ONLARA DESTEK OLUN

9) Verilen programlara uyum sağlamaları konusunda çocuklara destek olunmalıdır. Belirli saatlerde kalkmak, pijamalardan kurtulmak, ders saatlerini görünür yerlere not etmek onlara yardımcı olacaktır.

10) Ders aralarında dijital ekranlardan uzak kalmalarına dikkat edin. Sosyal ve iletişimsel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışın, buna imkan sağlayın.

Online eğitimden verim almanın 10 etkili yolu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!