G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,99
GBP41,00
BIST9.084,69
GR. ALTIN2.325,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Online eğitimde kulaklık kullanımına dikkat! İşitme kaybına sebep olabiliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Online eğitimde kulaklık kullanımına dikkat! İşitme kaybına sebep olabiliyor / Haberin Peşinde Urfa

Online eğitim sürecinde olağandan fazla kulaklık kullanımı baş ağrısı ve tinnitus gibi rahatsızlıkların yanında, işitme kaybı gibi kalıcı sorunlara da neden olabiliyor. May İşitme Cihazları Eğitim Sorumlusu Odyolog Seda Başkurt, evden eğitim sürecinde kulaklık kullanımında dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarıyor.

Online eğitim sürecinde olağandan fazla kulaklık kullanımı baş ağrısı ve tinnitus gibi rahatsızlıkların yanında, işitme kaybı gibi kalıcı sorunlara da neden olabiliyor. May İşitme Cihazları Eğitim Sorumlusu Odyolog Seda Başkurt, evden eğitim sürecinde kulaklık kullanımında dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarıyor.

Pandemi süreci dolayısıyla ara verilen yüz yüze eğitim, uzun bir aranın ardından yeniden başladı. Ancak isteyen öğrenciler, EBA TV’den yararlanarak eğitimlerine evlerinde devam edebiliyorlar. Sistemden faydalanan öğrencilerin sayısı da oldukça fazla. Bu süreçte uzun süre yüksek sesli kulaklık kullanımı, öğrencilerde işitme konusunda kalıcı sorunlara neden olabiliyor. May İşitme Cihazları Eğitim Sorumlusu Odyolog Seda Başkurt, işitme kaybı ve belirtilerine yönelik dikkatli olunmasını ifade ediyor. Uzun zaman boyunca yüksek sese maruz kalmak ve kulaklık kullanımı süresinin uzun olması, işitme kaybının oluşmasına neden olan büyük riskler olarak kabul ediliyor.

May İşitme Cihazları’nın Eğitim Sorumlusu Odyolog Seda Başkurt bu durum ile ilgili olarak, ‘Bilimsel araştırmalar yüksek şiddette sese maruz kalmanın iç kulakta tüy hücre hasarına sebep olarak işitmenizde geriye dönüşü olmayan kayıplara sebep olduğunu göstermektedir.’ ifadelerini kullanıyor.

85 DESİBEL SESE 8 SAAT MARUZ KALMAK RİSK TEŞKİL EDİYOR

85 desibel şiddetindeki bir sese 8 saat ve daha fazla maruz kalmanın risk taşıdığını belirten Başkurt, kulaklık desibel şiddetinin  120 ve üstüne çıkabildiğini hatırlatarak,  işitme kaybı dışında zamanla baş ağrısı ve tinnitus gibi sağlık sorunlarının da oluşabileceğini söylüyor.

İşitme kaybının aniden ortaya çıkabileceğini de söyleyen Başkurt, karşıdaki kişiyi anlamakta zorlanma ve söylenenleri tekrar ettirme gibi durumların oluşabileceğini de açıklıyor. 

Odyolog Seda Başkurt, ‘Kulak içi yerine kulak üstü kulaklıklar tercih edilmeli ve ses seviyesi en yüksekten düşük olmalı ve kulaklık tek kulağa değil iki tarafa da takılmalı.’ açıklamasında bulunuyor.

Düzenli tedavinin önemine de vurgu yapan Başkurt, şu açıklamada bulunuyor:

‘Çocuğun televizyonu yüksek sesle dinlemesi, seslenince tepki vermemesi, sadece yakın konuşmaları daha iyi duyması, okuldaki durumunun başarısız seyretmesi gibi faktörler işitmeyle ilgili sorunların belirtileri olabilir.’ diyerek, ‘Çocuğunuzda işitme kaybı olduğunu düşünüyorsanız zaman kaybetmeden KBB uzmanına başvurmalısınız. 6 ayda 1 düzenli işitme testlerinizi yaptırarak işitme sağlığınızı korumalısınız.’ 

YAŞAM,KADIN,kulak sağlığı,Online eğitim,may işitme cihazları eğitim sorumlusu odyolog Seda Başkurt

Online eğitimde kulaklık kullanımına dikkat! İşitme kaybına sebep olabiliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!