G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,97
GBP40,73
BIST10.144,81
GR. ALTIN2.457,43
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

“Önce MB’nin kasasını boşalttılar şimdi de binayı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Önce MB’nin kasasını boşalttılar şimdi de binayı” / Haberin Peşinde Urfa

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 1930’dan beri Ankara’da bulunan Merkez Bankası’nın taşınmasının sorunlu olduğunu söyledi ve “Önce kasadan 128 milyar dolar boşalttılar, şimdi de binayı boşaltıyorlar” dedi.

Tartışmaların odağındaki Merkez Bankası’nda İstanbul’a taşınma hazırlıkları devam ediyor. Şimdiye kadar 400 personel İstanbul’a gitti. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 1930’dan beri Ankara’da bulunan Merkez Bankası’nın taşınmasının sorunlu olduğunu söyledi ve “Önce kasadan 128 milyar dolar boşalttılar, şimdi de binayı boşaltıyorlar” dedi.

İstanbul’a taşınma sürecini geçen yıl başlatan Merkez Bankası, Ümraniye’de bulunan TMSF denetimindeki binayı kiralayarak bazı birimlerini buraya taşıdı. Faiz kararlarının alındığı Para Politikası Kurulu toplantılarının hem Ankara hem de İstanbul’da yapılması planlanıyor.

ÖNERGE VERDİ

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Merkez Bankası’nın Ankara’dan İstanbul’a taşınma süreciyle ilgili TBMM’ye önerge verdi. Emir, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı önergesinde taşınma kararını eleştirirken, MB’nin eritilen rezervlerini hatırlattı. Emir, “Dalgalanan kura müdahale gerekçesiyle MB rezervinden 128 milyar dolar eritildi. Bu rezerv, kimlere hangi kurdan ve ne amaçla satıldı belli değil. AKP iktidarı, halen 128 milyar doların kimin kasasına gittiğini açıklayamıyor. Önce kasayı boşalttılar şimdi de binayı boşaltıyorlar” dedi.

YERALTI DEPOSUNUN TAŞINMASI ÇOK MALİYETLİ

Merkez Bankası’nın 1930’dan beri Ankara’da bulunan idare merkezinin İstanbul’a taşınmasının idari, mali ve hukuki açıdan sorunlu olduğunu belirten Emir, şunları kaydetti:

“MB binası yeraltı deposunun İstanbul’a taşınması çok büyük bir maliyet getirecektir. Yüzlerce çalışan, aileleri de göz önünde bulundurulduğunda şehir değişikliğinden dolayı mağdur olacaktır. 1211 sayılı Kanun’a göre MB’nin merkezi Ankara’dır. Kanun değişikliği yapılmaksızın sürdürülen taşınma işlemi hukuka aykırılık oluşturmaktadır.”

“Önce MB’nin kasasını boşalttılar şimdi de binayı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!