G-CV0ZL47F6D
USD32,49
EURO34,90
GBP40,66
BIST9.716,77
GR. ALTIN2.439,79
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Okulöncesi Alfabe öğretme teknikleri! Çocuklara alfabe nasıl öğretilir? Harfleri tanıma yaşı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okulöncesi Alfabe öğretme teknikleri! Çocuklara alfabe nasıl öğretilir? Harfleri tanıma yaşı / Haberin Peşinde Urfa

Okul öncesi dönemde görülecek olan bazı temel basit konuları çocuğunuza erkenden öğreterek, okuma-yazma becerisinin hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayabilirsiniz. Bu esnada dikkat etmeniz gereken öncelikli konu sıkmadan eğlenceli etkinliklerle öğretim sağlanmasıdır. Çocuğunuz harfleri tanıdıktan sonra alfabe öğrenimi için evde yapabileceğiniz faydalı çalışmalar haberimizde. Çocuklar için alfabe öğretme teknikleri:

Okul öncesi dönemde görülecek olan bazı temel basit konuları çocuğunuza erkenden öğreterek, okuma-yazma becerisinin hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayabilirsiniz. Bu esnada dikkat etmeniz gereken öncelikli konu sıkmadan eğlenceli etkinliklerle öğretim sağlanmasıdır. Çocuğunuz harfleri tanıdıktan sonra alfabe öğrenimi için evde yapabileceğiniz faydalı çalışmalar haberimizde. Çocuklar için alfabe öğretme teknikleri:

Bilinçli bir ebeveyn olarak çocuğunuzu okul öncesi döneme kalmadan erken dönemde eğitim hayatına hazırlayarak, okulda öğreneceği bazı bilgileri daha hızlı bir şekilde öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz. Onları sıkmadan, oyun yoluyla eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayarak gelişimini destekleyebilir ve can sıkıntılarını da giderebilirsiniz. Renk, şekil, harf ve rakam gibi okul döneminde lazım olacak temel konulara erkenden başlayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en öncelikli şey, çocuklarda baskı kurmadan sevebilecekleri yöntemlerle bir şeyler öğretmek olmalıdır. Her çocuğun aynı seviyede ilerlemediği dolayısıyla da farklı bir gelişim gösterdiğini bilmek gerek. Evde anlaşılması kolay alfabe etkinlikleri için işe ilk önce, renkleri ve harfleri öğretmekle başlayabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre, 0-5 yaş arasındaki çocukların okuma yazma gelişimlerinde alfabeyi öğrenmeleri ve harfleri çıkarış seslerinin etkili olduğu görülmüştür. Yaklaşık olarak 2-3 yaş aralığındaki çocuğunuza alfabeden önce renkleri ve şekilleri öğretmelisiniz.

TIKLA OKU: EN FAYDALI OKULÖNCESİ ETKİNLİKLERİ

ÇOCUKLARA ALFABE NASIL ÖĞRETİLİR? OKUL ÖNCESİ ALFABE ÖĞRETİMİ

Renk ve şekil öğretiminden sonra sıra eğlenceli bir şekilde alfabe öğretimine geldi. Bu esnada çocuğunuzun ilgi ve merakını arttırmak için alfabe öğretmeye ilk olarak kendi isminden başlayın. Her hafta yalnızca isminin bir harfine odaklanın ve o harf üzerinde çalışmalarınızı sürdürün.

Üzerinde durduğunuz harfi renkli ya da şekilli bir katın üzerine yazın. Daha sonra o harfin şekli ve çizgileriyle ilgili konuşun. Çalıştığınız her bir harfi hafta başında değiştirerek çocuğunuzun görebileceği alana asın. Bu süreçteki asıl hedefiniz, çocuğunuzu eğlendirerek öğretmek olmalıdır. 

TIKLA OKU: RENKLERİ NE ZAMAN AYIRT EDEBİLİRLER? RENK ÖĞRETİMİ

Bu nedenle çocuğunuza baskı ya da tehdit yoluyla bir şeyler öğretmek yerine zevk almasını sağlayarak bilgilerinizden faydalanmasına bakmalısınız. Bunun için oyun hamurundan şekilli harfler ve kurabiyeler de yapabilirsiniz.

TIKLA OKU: İNCE MOTOR BECERİLERİ NELER? EL VE PARMAK KASI…

ÇOCUKLAR HARFLERİ NE ZAMAN TANIYABİLİR? ALFABE NE ZAMAN ÖĞRETİLMELİ? ALFABE ÖĞRENME YAŞI

2 yaş civarına gelen bir çocuk yavaş yavaş harfleri tanıyabilse de bu dönemde çok büyük bir beklentiye girmemek hayal kırıklığı yaşamamak adına önemlidir. Küçük harflere geçmeden büyük harflere odaklanın ve her gün resimleri ve kelimeleri göstererek düzenli okumalar yapın. Harfleri şarkıyla öğretmek ya da harfli bloklar, manyetik harfler uygun materyaller olacaktır.

TIKLA OKU: SAYILAR NASIL ÖĞRETİLİR? SAYILARI ÖĞRENİYORUM…

EVDE EĞLENCELİ HARF ÖĞRETME ETKİNLİKLERİ!

HARFLERİ TUZA YAZIN

Bir tepsinin içine gerektiği kadar tuz döküp bu tuza harfleri yazmakla işe başlayabilirsiniz. Harfi yazdıktan sonra çocuğunuzun parmağını aynı tuza çizmesi için yüreklendirin.

ÇUBUK MAKARNALARDAN HARF YAZMA

Harf öğretiminin en eğlenceli yolu da çocuğunuzu mutfakta yemek yaparken buluşturmaktır. Haşlanmış çubuk makarnaları ile harfler oluşturun ve çocuğunuzdan da aynısını yapmasını isteyin.

HARFLERİ BUL OYUNU

Kağıdın üstüne daireler çizip bu dairelere de farklı harfler yazın. Hangi harfi çalışacaksanız, sayfada birden fazla o harfi olmasına ve hem büyük hem de küçük harf olarak bulunmasına dikkat edin. Ardından renkli kalemle çocuğunuzdan o harfin bulunduğu yerleri boyamasını isteyin.

Daha sonra çocuğunuza bu sayfayı verin ve renkli bir kalem ile içinde B harfi bulunan yuvarlakları boyamasını isteyin.

renk ve şekil kavramları,okuma ve yazma nasıl öğretilir,okul öncesinde harf öğretimi,alfabe öğretme teknikleri,okul öncesi harf etkinlikleri çalışması

Okulöncesi Alfabe öğretme teknikleri! Çocuklara alfabe nasıl öğretilir? Harfleri tanıma yaşı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!