G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,76
GBP40,51
BIST10.159,85
GR. ALTIN2.400,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Oğan: “Ranttan vergi alacağız!”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oğan: “Ranttan vergi alacağız!” / Haberin Peşinde Urfa

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan, katıldığı YOYOW Telegram Kanalı’nda “Kripto Para”ya yönelik açıklamalarda bulundu.

Blokchain, kripto konuları sadece kripto para değil, geleceğin ödeme aracı, geleceğin teknolojisidir.” diyen Oğan,  “Türkiye’de bu konularda geç kalındığı ve bu meselenin Türkiye’de legal bir zemine yavaş yavaş oturması gerektiği kanaatindeyim. Biz geç kaldığımız için İstanbul’u bu işin merkezi yapacakken, şu an Dubai bu işin merkezi olma yolunda ilerliyor. Hâlbuki İstanbul bu işe daha uygundu ve biz hem bu alanda hem madencilik alanında çalışmalar yapabilirdik. İstanbul’u bir küresel finans piyasası haline getirmek istiyoruz ancak küresel finans piyasalarının en önemli ayaklarından birisi şu anda bu kripto alanı ve bunu eksik görerek veya görmeden İstanbul’u küresel finans piyasası haline getiremeyiz. Türkiye’nin yurt dışından dolar bazında yüzde 10 ile para aradığı bir yerde bu alanda çok ciddi bir para var. Niye bunu Türkiye’ye getirmeyelim? Neden bu konuda Türkiye kenarda kalsın ki? Bu nedenle Cumhurbaşkanı seçildiğimde bu alanda Türkiye’ye öncü bir rol vermeyi düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

Oğan açıklamasında şunları kaydetti:

Öyle bir vergi koyuyorlar ki Hollandalı bir genç IPhone un en ileri şeyini kullanıyor da bir Türk niye kullanamasın. Devlet olarak ona mı göz diktin. Bu devlette vergi lazımsa vergi alacak o kadar çok alan var ki. Örneğin bir tanesini söyleyeyim. Ranttan vergi alacağım ben. Adam bir tane arsa alıyor, varsayalım ki değeri 10 milyon lira. Gidiyor oradan, belediyeden şuradan buradan insanları görüyor. O arsanın emsal değerini şusunu busunu değiştiriyor mesela beş katı bina yapılacak yere 55 katlı bina yapılıyor. Ne oluyor o arsanın değeri on milyon liradan yüz milyon liraya çıkıyor. Belki beş yüz milyon liraya çıkıyor Aradaki para adamın cebine gidiyor ve devlete bir lira ödemiyor. Ben oradan elde edeceğim gelirler gençlerin getirdiği bir tane telefondan alınacak verginin kat ve kat fazlasını alırım. Türkiye’de interneti bir bütün olarak bedava yapacağım. Bakınız interneti gençlere şu kadar GB falan değil. Genel olarak bedava yapacağım. Bunun da altında yatan temel sebep orman yangınlarını belli aralıklara döşeyeceğimiz sensörlerle anlık internet üzerinden uçaklara sinyal göndermek ve yangın söndürme uçaklarına ve ona anında müdahale edebilmek. Bunu Elon Musk yapıyor da koca Türkiye devleti yapamayacak mı?

 

Hibya Haber Ajansı

 

Oğan: “Ranttan vergi alacağız!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!