G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

NURDAĞI-GAZİANTEP ARASINDA BÖLÜNMÜŞ YOL YAPILIYOR, 30 DAKİKAYA DÜŞECEK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Nurdağı-Musabeyli Ayrımı-Gaziantep Yolu temel atma törenine katıldı. Gelişmiş bir medeniyetin ve güçlü bir ülkenin en önemli göstergelerinden birinin de sahip olduğu ulaşım ağı ve altyapısı olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, karayolu taşımacılığının ülkelerin vazgeçilmez ulaşım modları arasında yer aldığını söyledi.

“Hem uluslararası hem de yurtiçi taşımacılık faaliyetlerindeki kilit rolüyle adeta lojistik sistemin kılcal damarı olarak hayati bir fonksiyona sahiptir” diyen Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yüksek kalitede, kesintisiz, konforlu ve en üst düzeyde güvenli bir hizmet sunan, yenilikçi değerlerle bezenmiş, eşit, dengeli, sürdürülebilir kalkınma hamlelerinin öncüsü olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, tüm vatandaşlarımız için etkin bir karayolu ulaşımına imkan sunan yatırımları bir bir hayata geçirdi. Bizden teveccühünü hiçbir zaman eksik etmeyen milletimizden aldığımız güçle, Türkiye’nin son 20 yılda gerçekleştirdiği atılım, her alanda gözle görülür biçimde vücut buldu. Her zaman olduğu gibi Türkiye aşkı ile gençlerimize daha iyi bir gelecek, daha güçlü ve büyük Türkiye bırakmak için karıncalar gibi çalışıyoruz.

YILLIK TOPLAM 115 MİLYON TL TASARRUF EDECEĞİZ

Mevcut Nurdağı-Gaziantep yolunun ağır taşıt trafiğinin Mersin ve İskenderun Limanlarına ulaşımındaki ana arterlerden biri olduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, bu nedenle yolu 54 kilometre uzunluğunda, 2×2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında projelendirilerek yapım çalışmalarına başladıklarını söyledi. Nurdağı-Gaziantep Devlet Yolu’nun tamamlanıp hizmete sunulmasıyla çok daha güvenli, konforlu ve hızlı erişim imkanı tesis edileceğine işaret eden Karaismailoğlu, “Trafik güvenliğini en üst seviyeye çıkaracağız. Bölgede ulaşım hizmeti sağlayan otoyol ve devlet yolu arasında ulaşımın daha dengeli dağılmasını sağlayarak, trafik yoğunluğu rahatlatacağız. Mevcut durumda 60 dakikaya kadar çıkan güzergahı 30 dakikaya düşüreceğiz.

Yaptığımız yol sayesinde zamandan 68 milyon TL, akaryakıttan 47 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 115 milyon TL tasarruf edeceğiz. Karbon salınımı da 9 bin 586 ton azaltacağız. Yapılan her yeni yol, akarsular gibi, geçtikleri yerlerin istihdamına, üretimine, ticaret, kültür ve sanatına can katmaktadır. Güvenli, hızlı ve kolay ulaşım; ticaretin, üretimin ve ihracatın en önemli bileşenidir. Çünkü doğru zamanda, doğru yerde, doğru miktarla bulunmak ticaretin altın kuralıdır. Bu noktada bölünmüş yol olarak dizayn ettiğimiz yeni yolumuz ile Gaziantep’in hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarına ulaşım kabiliyetini arttırarak bölgedeki ekonomi hacminin büyümesine önemli bir katkı sağlayacağız” dedi.

NURDAĞI-GAZİANTEP ARASINDA BÖLÜNMÜŞ YOL YAPILIYOR, 30 DAKİKAYA DÜŞECEK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!