G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO34,63
GBP40,26
BIST10.238,86
GR. ALTIN2.395,60
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Müzeler Günü’nde Bodrum Deniz Müzesi etkinlikler düzenleyecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müzeler Günü’nde Bodrum Deniz Müzesi etkinlikler düzenleyecek / Haberin Peşinde Urfa

Bodrum Belediyesi Kültür AŞ bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 18 Mayıs Müzeler Günü’nde ICOM’un belirlediği “Sürdürülebilirlik ve Refah” teması kapsamında düzenlediği etkinlik programını açıkladı.

Bodrum Belediyesi Kültür AŞ bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 18 Mayıs Müzeler Günü’nde ICOM’un belirlediği “Sürdürülebilirlik ve Refah” teması kapsamında düzenlediği etkinlik programını açıkladı. Program kapsamında “Hatay’a Merhaba” Origami Atölyesi ile Hatay'a, Arsuz Belediyesi-Bodrum Belediyesi Kardeş Konteyner Kenti ve Cebike Mahallesi Hayriye-Ahmet Açıkgöz İlkokulu’na “Merhabalar” gönderilecek. Ayrıca iki müzenin iş birliği ile Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, müze müdürü eşliğinde canlı yayında gezilecek ve yayın Bodrum Belediyesi kanalından izlenebilecek.

Müzelerin, toplumun refahına ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunan kurumlar olduğuna inanan ICOM, 2023 yılının Uluslararası Müze Günü temasını “Müzeler, Sürdürülebilirlik ve Refah” olarak belirlemişti. Hafta Sonu Çocuk Atölyeleri, Halikarnas Balıkçısı Okuma Günleri projesi, geleneksel olarak devam eden resim yarışmaları ve okullara gerçekleştirmiş olduğu rehberli gezileri ile müzelerin eğitim işlevinden etkili bir şekilde yararlanmak için faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, “Sürdürülebilirlik” ve “Refah” temalarını Halikarnas Balıkçısı Koleksiyonu ile birleştirdi.

Bodrum Deniz Müzesi, koleksiyonunu ve projesini, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü ICOM 2023 teması ile birleştirerek deprem bölgesindeki çocuk ve gençlere “Merhaba” diyecek. Depremin meydana geldiği 6 Şubat tarihinden itibaren “Misafir Afetzedelere Özel Süreli Müze Programı” dahilinde atölyeler düzenleyen Bodrum Deniz Müzesi, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü’nde etkinlikler düzenleyecek.

“Hatay’a Merhaba” Origami Atölyesinde atölye katılımcıları ile birlikte sürdürülebilirliği desteklemek amacıyla atık kağıtları kullanarak origamiden farklı büyüklüklerde hediye kutuları hazırlanarak kutuların kapaklarına merhabalar yazılacak, içerisinde iyi dilekler ve hediyeler eklenip Hatay'a Arsuz Belediyesi-Bodrum Belediyesi Kardeş Konteyner Kenti ve Cebike Mahallesi Hayriye-Ahmet Açıkgöz İlkokulu'na gönderecek. 7’den 70’e her yaştan bireyin katılım gösterebileceği atölye 18 Mayıs günü iki oturum halinde, 10.00-12.00 ve 13.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 

Hibya Haber Ajansı

Müzeler Günü’nde Bodrum Deniz Müzesi etkinlikler düzenleyecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!