G-CV0ZL47F6D
USD32,49
EURO34,82
GBP40,56
BIST9.574,04
GR. ALTIN2.487,55
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Mutluluğumuz çok keskin düştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutluluğumuz çok keskin düştü / Haberin Peşinde Urfa

Ipsos Araştırma 2011 yılında gerçekleştirdiği global mutluluk araştırmasını tekrarladı, sonuçlar Türkiye’de ‘mutluyum’ diyenlerin oranının yüzde 89’dan yüzde 59’a gerilediğini ortaya koydu. 

Türkiye’de kendini mutlu olarak niteleyenlerin oranı son 9 yılda yüzde 89’dan yüzde 59’a geriledi. Yaşanan düşüş ile 2015 yılından itibaren Türkiye’deki mutluluk oranı global ortalamanın altına geriledi. Sonuçlar Ipsos’un global mutluluk araştırmasından. 27 ülkede 19 bin 516 katılımcı ile gerçekleştirilen araştırmada dünya genelinde mutlu olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 63 oldu. Türkiye’de mutluluk oranı yüzde 59 ile genel ortalamanın altında kaldı. Türkiye 2011’deki sonuçlarla karşılaştırıldığında son 9 yılda mutluluğun en keskin düştüğü birkaç ülkeden biri olarak öne çıktı.

İLK SIRADA SAĞLIK

2011’de yapılan araştırmada Türkiye’nin mutluluk oranı yüzde 89 idi. Türkiye’de kendini mutlu olarak niteleyenlerin oranında ise son 1 yılda yüzde 6’lık artış yaşandı. Dünya genelinde mutluluk kaynaklarında ilk 5 sırada sağlık (%55), eş veya sevgili ile ilişki (%49), çocuklar (% 49), hayatın bir anlamı olduğunu hissetmek (% 48) ve yaşam koşulları (% 45) olarak sıralandı. Pandemi öncesinde yapılan araştırma ile kıyaslandığında, ilişkiler, sağlık ve güvenlik durumunun mutluluk üzerindeki etkisinin arttığı görüldü.

MUTLULUK LİDERİ ÇİN

2020 yılının mutluluk lideri Çin oldu. Çin’de katılımcıların yüzde 93’ü mutlu olduğunu söyledi. Bu ülkeyi Hollanda (%87) ve Suudi Arabistan (%80) izledi. 2011 ile kıyaslandığında global olarak mutluluk oranı 14 puan düştü. En keskin düşüş Meksika, Türkiye, Güney Afrika, Arjantin ve İspanya’da yaşandı. En keskin mutluluk artışı ise 2011’den bu yana 15 puan artışla Çin’de gerçekleşti.

Sosyal medya en çok Türkleri mutlu ediyor
Araştırmanın detayında, mutluluk nedenleri ülkelere göre listelendi. Sosyal medyanın mutluluk kaynağı olarak görülmesi bölümünde Türkiye listenin zirvesinde. Global ortalamada ‘Sosyal medya beni mutlu ediyor’ diyenlerin oranı yüzde 45 iken Türkiye’de bu oran tam yüzde 70. ABD’de bu oran sadece yüzde 31. Türkiye’de ‘başarılı bir insan olarak tanınmak’ da mutlulukta global ortalamanın yaklaşık iki katı kadar; % 65 seviyesinde etkili…

Mutluluğumuz çok keskin düştü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!