G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,92
GBP40,70
BIST10.173,42
GR. ALTIN2.444,91
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Musk, 1.8 milyar dolarlık prime çok yakın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk, hissedarlarla yapılan anlaşma gereği Tesla’dan maaş almıyor. Bunun yerine, belirlenen hedeflere her ulaşıldığında performans primine hak kazanıyor. Mayıs ayında ilk hedefine ulaşan Musk, ikincisi için de gün sayıyor. Şirketin altı aylık ortalama değeri şu an 138 milyar dolar. Bu değer 150 milyar dolara ulaştığında Musk, 1.8 milyar dolarlık prim alacak.

Tesla CEO’su Elon Musk, 2018’de hissedarlarla yaptığı anlaşmayla maaş almamayı kabul etmişti. Anlaşmaya göre Musk, koyulan belli hedeflere ulaşıldığında, performans primleri alacaktı. Ancak Musk’a nakit para değil şirket hissesi veriliyor. Ünlü iş insanı, mayıs ayında, şirketin altı aylık ortalama değeri 100 milyar dolara ulaşınca, ilk primine hak kazanmıştı.

KRİTER, ALTI AYLIK ORTALAMA DEĞER

Business Insider’da yer alan habere göre Elon Musk, 1.8 milyar dolarlık ikinci primini kazanmaya çok yakın. Tesla’nın hisselerindeki müthiş artış, şirketin piyasa değerini 259 milyar dolara ulaştırdı. Elon Musk için önemli olan ise altı aylık ortalama değer… Bu rakam şu anda 138 milyar dolar. Musk, altı aylık ortalama değer 150 milyar dolara ulaştığında ikinci performans ikramiyesini almaya hak kazanacak.

ÖDEMELER PARAYLA DEĞİL HİSSEYLE

Elon Musk’a, belirlenen hedeflere her ulaşıldığında 350 dolardan 1 milyon 690 bin Tesla hissesi alma hakkı veriliyor. Şu anda Tesla hisselerinin 1.397 dolardan işlem gördüğü düşünülürse, Musk, iki ikramiyede toplam 3 milyar 500 milyon dolardan fazla kazanmış olacak. Bu da ikramiye başına yaklaşık 1 milyar 600 milyon dolar ediyor. Ancak anlaşma gereği Elon Musk, aldığı bu hisseleri en az 5 yıl elinde tutmak zorunda.

Musk, 1.8 milyar dolarlık prime çok yakın!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!