G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Aktürk, Bakanlığın faaliyetlerini paylaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Aktürk, Bakanlığın faaliyetlerini paylaştı / Haberin Peşinde Urfa

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, Bakanlığın faaliyetlerine ilişkin detaylı bilgiler paylaştığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

“Kahraman ordumuz başta PKK, KCK, PYD, YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı ülkemizin huzur ve güvenliğiyle, bölgemizin, dünyanın ve tüm insanlığın barış ve istikrarına katkı sağlamak için büyük bir özveriyle mücadele etmektedir. 
Bu kapsamda 1 Ocak’tan itibaren terörle mücadele harekatı bölgesinde 19’u büyük 301’i orta çaplı olmak üzere 320 operasyon icra edilmiştir. 21’i son bir haftada olmak üzere 794 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 
24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil 38 bin 137 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 

Silahlı Kuvvetlerimiz kaçakçılığın, yasa dışı geçişlerin ve düzensiz göçün engellenmesi terörle mücadele etkinliğinin artırılması için ilgili bakanlık ve kurumlarla koordineli olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Alınan ilave ve etkin tedbirler sayesinde son bir haftada hudutlarımızda yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 46 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 1’i FETÖ mensubu olmak üzere 3’ü teröristtir. 2 bin 561 şahıs ise hudutu geçemeden engellenmiştir. 1 Ocak’tan itibaren ise hudutlarımızda yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 3 bin 736 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 174’ü FETÖ mensubu olmak üzere 268’i teröristtir. 118 bin 425 şahıs ise hudutu geçemeden engellenmiştir. Ayrıca 1 Ocak’tan itibaren icra edilen operasyonlarda 341 kilogramı son bir haftada olmak üzere 2 bin 362 kilogram uyuşturucu, 690 adet muhtelif uyuşturucu hap ve 23 adet muhtelif silah ele geçirilmiştir. 

Suriye’de hayatın normalleşmesine yönelik insani yardım ve altyapıyı destekleme faaliyetlerimiz, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak yürütülmektedir. Bu faaliyetlerimiz sonucunda 470 binden fazlası İdlib’e olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyeli evlerine ve topraklarına gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde dönmüştür. Suriye’de istikrarın bir an önce sağlanması Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalara da devam edilmektedir. Ancak terör örgütlerinin başta Tel Rıfat, Münbiç ve Fırat’ın doğusu olmak üzere diğer bölgelerden de sivillere ve birliklerimize saldırı arayışları sürmektedir. 1 Ocak’tan itibaren harekat bölgelerimize terör örgütü tarafından 67 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, kahraman komandolarımız anında müdahalesiyle 588 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 

Tüm dünyayı tehdit eden gıda krizinin aşılması amacıyla sayın Cumhurbaşkanımız ve Birleşmiş Milletler Genel sekreteri riyasetinde ve ülkemizin ev sahipliğinde Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında 22 Temmuz 2022’de imzalanan Tahıl Ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi belgesi kapsamında kurulan ve 23 Temmuz 2022’de fiili olarak faaliyetlerine başlayan müşterek koordinasyon merkezindeki çalışmalar planlı ve koordineli şekilde devam etmektedir. Halihazırda 32 milyondan fazla tahıl binden fazla gemi ile Ukrayna limanlarından taşınarak dünya pazarlarına ulaşmıştır. 
 
Bakanlığımızın tüm birimleri gerekli hassasiyeti göstererek yeni bilgi, belge ve veriler ışığında FETÖ ile mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. 15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar 24bin 195 personel ihraç edilmiştir. 363 personel hakkında ise idari süreç devam etmektedir. 1 Ocak-30 Haziran 2023 tarihler arasında 1 personel ihraç edilmiş, 446 personel göreve iade edilmiş, 199 emekli personelin rütbesi unvanı geri iade edilmiştir. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde FETÖ’yle iltisaklı tek bir personel kalmayınca dek mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.”

Hibya Haber Ajansı

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Aktürk, Bakanlığın faaliyetlerini paylaştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!