G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Milyonlarca lira harcanarak açılan teleferik çürümeye terk edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca lira harcanarak açılan teleferik çürümeye terk edildi / Haberin Peşinde Urfa

Trabzon’da 100 milyon lira harcanarak yaklaşık 3 yıl önce hizmete açılan teleferiğin, belediye ve yatırımcı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle atıl duruma düştüğü belirtildi. Trabzon’un Beşikdüzü ilçesindeki 100 milyon TL harcanarak yaklaşık 3 yıl önce hizm…

Trabzon’da 100 milyon lira harcanarak yaklaşık 3 yıl önce hizmete açılan teleferiğin, belediye ve yatırımcı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle atıl duruma düştüğü belirtildi.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesindeki 100 milyon TL harcanarak yaklaşık 3 yıl önce hizmete açılan Karadeniz’in en uzun teleferiği adeta çürümeye terk edildi.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde dönemin AK Partili Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu tarafından projelendirilen ve 530 rakımlı Beşikdağı’na 10 dakikada ulaşılabilen iki kabinli teleferik, açıldığı ilk yılda 60 bin kişiyi ağırlamıştı.

Yaklaşık 2 yıldan beri ise çalışmayan teleferiğin, atıl durumda adeta çürümeye terk edildiği, bunun belediye ve yatırımcı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yaşandığı belirtildi.

ESNAF AÇILMASINI İSTİYOR

İlçe esnaflarından Ferhat Aksoy, teleferiğin yeniden hizmete girmesiyle ilçe esnaflarının ekonomisinin düzeleceğini söyleyerek, “İlçemizde var olan bu yatırım hizmete girmiş olsaydı esnaf olarak bizler ürünümüzün üçünü dışarı yedisini kendi şehrimizde satardık. Dolayısıyla istihdam sağlardık, daha çok kişiye iş kapısı olurdu” dedi.

İlçe esnaflarından Mehmet Angun da “Burada boşuna duruyor hiçbir faaliyet yok. Çalışır vaziyette olsaydı ilçemize turist gelirdi dolayısıyla bu durumdan esnaf olarak bize de katkı sağlamış olacaktı” dedi. (.)

Milyonlarca lira harcanarak açılan teleferik çürümeye terk edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!