G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO35,07
GBP40,88
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.470,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Milletvekili Yurdunuseven: “Hakkın ve haklının yanındayız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milletvekili Yurdunuseven: “Hakkın ve haklının yanındayız” / Haberin Peşinde Urfa

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’in Çocuk Hakları Alt Komisyonu ile birlikte Hırvatistan’da yapmış olduğu ziyaretlerle ilgili basın açıklamasıdır.

AFYONKARAHİSAR – 27.05.2022 – HİBYA – TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Çocuk Hakları Alt Komisyonu ile birlikte Hırvatistan’da basın açıklaması yaptı.

Yurdunuseven,açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bütün dünyada yaşanan çatışmaların, kargaşanın, kaosun ortasında dünyaya gelen ve hayata en iyi şekilde hazırlanması gereken çocuklarımızın haklarını sadece bu coğrafyada değil tüm dünya coğrafyalarında savunmak ve korumak kadim medeniyetimizin bizlere yüklediği bir sorumluluktur. Bugün hala yaşanan kanlı savaşlar neticesinde doğan göç olaylarında masum ve mazlum çocukların zarar gördüğü ne yazık ki aşikardır. Bizler Gazi Meclisimizin Çocuk Hakları Komisyonu olarak çocuklarımızın geleceğini en iyi şekilde hazırlamak ve en temel haklarını eksiksiz almalarını sağlamak adına yurtiçinde ve dışında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünyadaki tüm mazlum milletlerin çocukları içinde çalışıyor onların duyulmayan sesi olmak yolunda gayret ediyoruz.

Bu minvalde TBMM Çocuk Hakları Komisyonu olarak Hırvatistan’da bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Dünyanın her yerinde çalışmalar yürüten UNICEF temsilcileri ile bir araya gelerek ülkemizin çocuklar konusundaki hassasiyetini kendilerine aktardık. Hırvatistan Parlamentosu AB İlişkiler Komisyonu ve Aile, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi milletvekilleri ile ortak yürütülen çalışmalar üzerine istişarelerde bulunduk. Engelli Hakları Kamu Denetçiliği görevini yürüten Anka Slonjsakile ve Çocuklar İçin Kamu Denetçiliği görevini yürüten Helenka Pirnat-Dragiceviv’den bilgiler aldık. Avrupa Birliği Komisyonu’nun Desteklediği ve UNICEF tarafından uygulanan AB Çocuk Güvencesi projesi hakkında Medimurje İlçe Yönetim Binası’nı ziyaret ederek Medimurje İlçe Birliği Bşk Dragutin Glavina,Medjimurje İlçe Sivil Toplum,İnsan Hakları ve Spor Daire Bşk Maja Odrcic Mikulic,UNICEF Çocuk Guaranteee Saha Koordinatörü Andrea Krznar ile yürütülen çalışmalar üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Yine AB Çocuk Güvencesi Projesi kapsamında kurulan Kursanec Roman Aile Merkezi Çocuk Yuvası’nı ziyaret ederek çocuklarımız ile bir araya geldik. Yaşam koşulları ve sağlanan imkanlar hakkında bilgiler aldık. Cakovec Belediye Başkanı Ljerka Cividini ile çalışma toplantısı düzenledik. Çocuk Hakları Konusunda birçok projeye ev sahipliği yapan Medimurje ilçesinin Valisi Matija Posavec ile çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunduk. Komisyonumuz onuruna verilen davette Zagreb Büyükelçimiz Babür Hızlan ile bir araya gelerek Zagreb’de ve Hırvatistan’da bulunan vatandaşlarımız hakkında bilgiler aldık.Yurtdışında birçok merkez bulunduran Türkçe eğitiminin yanı sıra bulundukları ülkelerdeki eğitim kurumlarıyla iş birlikleri yaparak kültür ve sanatımızı tanıtan Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret ederek kurum faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldık. Ulusal ve uluslarası etkinliklerde ülkemizi başarıyla temsil eden tüm Yunus Emre Enstitüsü’ne hizmet edenlere yürekten teşekkür ediyorum.

Bizler dünyanın her yerinde hakkın, hukukun ve gurur duyduğumuz medeniyetimizin temsilcileri olarak ecdadımızın yüzyıllarca yaptığı gibi her konuda etkin faaliyet yürütmeli hakkın ve haklının yanında olmalıyız. 20 Yılda yeniden döndüğümüz özümüzün gereği budur. Bugüne kadar olduğu gibi zalimin karşısında durmaya mazluma nefes olmaya devam edeceğiz.”

Milletvekili Yurdunuseven: “Hakkın ve haklının yanındayız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!