G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Milletvekili Aygun: “Ayçiçeğinde taban fiyat, kilo başına 16 lira olsun”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milletvekili Aygun: “Ayçiçeğinde taban fiyat, kilo başına 16 lira olsun” / Haberin Peşinde Urfa

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ’daki ayçiçeği tarlalarından Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a seslendi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ’daki ayçiçeği tarlalarından Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a seslendi.

Milletvekili Aygun, ayçiçeğinin dünya genelinde stratejik bir ürün haline geldiğini belirterek, “Ayçiçeği dünya genelinde stratejik bir ürün haline gelmiştir. Türkiye genelinde ayçiçeği üretiminde bu yıl rekor oranda üretim yapılırken, ‘çayır tırtılı istilası’ nedeniyle sıkıntı yaşanmıştır. Çiftçiyi rahatlatın, zararını giderin” dedi.

40 yağlı ayçiçeği ürününde taban fiyatının kilogram başına 16 liraya çıkarılmasını isteyen Aygun, “Yıllardır arttırmadığınız prim desteğini kilogram başına 50 kuruştan 4 liraya çıkarın. Ayrıca yağlık ayçiçeği tohumu ile ham ayçiçeği yağında sıfırladığınız vergi oranlarını, Mart 2023 sonuna kadar yüzde 27’ye çıkarın ve yeril üreticiyi destekleyin.” çağrısı yaptı.

 “Çareyi Venezuela, Sudan, Nijerya, Rusya ya da Ukrayna’da değil, kendi topraklarınızda yerli üreticimizde arayın” diyen Aygun, ayçiçeği taban fiyatlarının bir an önce açıklanmasını istedi.

Aygun, Çukurova’da ayçiçeği hasadının bittiğini, Trakya’da başladığını, ancak iktidarın halen taban fiyatları açıklamadığını belirtti. Çayır tırtılı ile mücadelede sınıfta kalan iktidarın çiftçinin uğradığı zararı karşılaması için güçlü bir taban fiyat açıklaması gerektiğini vurgulayan Aygun, “40 yağlı ayçiçeği ürününde taban fiyatı kilogram başına 16 liraya çıkarın.” ifadesinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı

Milletvekili Aygun: “Ayçiçeğinde taban fiyat, kilo başına 16 lira olsun”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!