G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Millet bahçeleri bakanlık bütçesini beşe katladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millet bahçeleri bakanlık bütçesini beşe katladı / Haberin Peşinde Urfa

Bütçesi 3.3 milyar lira olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı millet bahçeleri için 16 milyar lira ayırdı. Rakam neredeyse bakanlık bütçesinin 5 katını buluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadi olan ve “Alacaksınız çoluğunuzu çocuğunuzu, çimlerin üzerinde yuvarlanacaksınız” diyerek tanıttığı millet bahçelerinin maliyeti günden güne artıyor. 2021 yılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, millet bahçelerinin sayısının 2021 sonu itibarıyla 278 olacağını ve yatırım değerinin de 16 milyar lirayı bulacağını açıkladı.

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

Bu rakam 3 milyar 378 milyon TL yıllık bütçeye sahip Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesinden neredeyse 5 kat fazla. Ayrıca, 7 bakanlığın bütçesini de aşıyor. CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, millet bahçelerine ilişkin araştırma komisyonu kurulmasını istedi. Serter, Türkiye’nin her yerinde son birkaç yıldır yapılan ve yapımı devam eden tüm millet bahçelerine dair TBMM’de araştırma önergesi verdi. Serter, verdiği araştırma önergesinde ‘millet bahçesi’ adı altında yapılan projelerin milletin kararı ve görüşü olmaksızın yapıldığının altını çizerek millet bahçelerinin bütçeye olan yükünden söz etti.

Bedri Serter

Millet bahçesinin imar planı yok

CHP’li Bedri Serter, İzmir Bergama’da yapılması planlanan millet bahçesinin imar planının olmadığının altını çizerek, “Millet bahçesinin hem bugün nasıl bir planlama ile ortaya çıkacağını bilmiyoruz hem yarın bahçe yapılıp bittikten sonra bölgedeki esnafın bu projeden nasıl etkileneceğini bilmiyoruz hem de sonrasında bu bahçelerin sulama ve aydınlatma gibi temel ve ciddi bir harcama kalemi oluşturacak olan bütçesinin ne olacağını bilmiyoruz” dedi.

Millet bahçeleri bakanlık bütçesini beşe katladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!