G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO34,79
GBP40,46
BIST10.171,79
GR. ALTIN2.427,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

MHP’li vekilden çiftçiyi kızdıracak Ziraat Bankası çıkışı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP’li vekilden çiftçiyi kızdıracak Ziraat Bankası çıkışı / Haberin Peşinde Urfa

MHP Milletvekili Mevlüt Karakaya, Ziraat Bankasına tarım ya da çiftçi bankası olarak bakmanın doğru olmadığını, eleştirileri dikkate alıp çiftçi kredilerini artıramayacağını söyledi.

Ziraat Bankasının büyük firmalara çok büyük tutarlarda kredi verip zor durumdaki çiftçileri ihmal ettiği eleştirilerine MHP Milletvekili Mevlüt Karakaya’dan savunma geldi.

Aynı zamanda TBMM KİT Komisyonu Sözcüsü olan Karakaya, muhalefetin, “Ziraat Bankasının medya şirketleriyle, simit zincirleriyle, vergi cennetindeki şirketlerle ne işi olabilir? Asıl işi çiftçiye kredi vermek değil mi?” eleştirilerine yanıt verdi. Karakaya, “Ziraat bankası tabii ki çiftçi dostu olabilir. Ancak Ziraat Bankasını bir tarım bankası, bir çiftçi bankası olarak ifade etmek ve o şekilde sorgulamak da çok doğru değil” dedi.

BİZ DEDİK DİYE KREDİ ARTMAZ

Karakaya, Ziraat Bankasının bütçeden aktarılan sübvansiyonlu kredileri çiftçiye dağıttığı için çiftçi bankası gibi bir bakış oluştuğuna işaret ederken, “Bana göre Ziraat Bankasının tarımla alakası, tarımsal sübvansiyonlu kredilerin onun üzerinden verilmesinden başka bir şey değil” dedi. Ziraat Bankası yönetiminin, eleştiri geliyor diye tarıma ve çiftçiye bundan sonra daha fazla kredi vermesinin mümkün olmadığını belirten Karakaya, “Bu komisyonda ben de ‘Çiftçiye niye daha fazla katkı vermiyorsunuz?’ diye söyledim. Ancak biz bunları dedik diye, Ziraat üst yöneticilerinin bunları uygulayacağı yönünde bir şeye kapılmayalım. Bunlar siyaseten söylenen sözler. Tarımın finansmanını bir bütün olarak bizlerin ele alması lazım” dedi.

MEVDUATTAN VERSİN

Karakaya’nın Ziraat Bankası savunmasına tepki gösteren İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar, Ziraat Bankasının kurulduğu 1888 yılından bu yana tarıma ağırlık verdiğini, çiftçiye destek vermesini istemenin siyaset olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Yaşar, Ziraat’in bütçeden gelen sübvansiyonların yanı sıra topladığı mevduattan da çiftçiye kredi vermesi gerektiğini söyledi.

ARPALAR BİTTİ, BUĞDAY BELİRSİZ

Karakaya, kuraklık nedeniyle Ankara çevresindeki arpaların biçilecek halinin kalmadığını, buğdayın durumunun belirsiz olduğunu, bu nedenle çiftçilerin Ziraat Bankasından kredi borçlarının ertelenmesini beklediğini söyledi. Ancak kredi meselesine sadece Ziraat Bankası üzerinden bakılamayacağını, çiftçinin özel bankalardan da kredi kullandığını belirten Karakaya, “Olaya tarımın finansmanı, çiftçinin kredilendirilmesi biçiminde daha geniş şemsiyeden ele alır, bakarsak, belki daha faydalı şeyler üretebiliriz” dedi.

ABD,Ankara,Avusturya,buğday,canlı,dava,Dolar,istanbul,İYİ Parti,mahkeme,Mevlüt Karakaya,MHP,Sezgin Baran Korkmaz,TBMM,Türkiye,Ziraat Bankası

MHP’li vekilden çiftçiyi kızdıracak Ziraat Bankası çıkışı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!