G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Meslek lisesi öğrencilerinden lazer markalama makinesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meslek lisesi öğrencilerinden lazer markalama makinesi / Haberin Peşinde Urfa

Konya Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, yaptıkları saha araştırmalarının ardından, sanayicinin ihtiyacını karşılayabilecek yeterlilikte lazer markalama makinesi üretti.

Okulun Elektrik ve Elektronik Alanı Atölye Şefi Adem Özkan, AA muhabirine, ocak ayında seri üretime başlamayı planladıkları makinenin yaklaşık 3 ayda, 7 öğretmen ve 7 öğrencinin çalışmasıyla üretildiğini söyledi.

Daha önce okulda maske makinesi, lazer kesim makinesi, CNC router gibi makineler ürettiklerini anımsatan Özkan, sanayide kullanılacak malzemeler üretmek için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Özkan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile iş birliği içinde olduklarını belirterek, “Buna bağlı olarak MÜSİAD’a bağlı fabrikaları ziyaret ederken sanayide böyle bir ihtiyaç olduğunu gördük. Öğrencilerimizle böyle bir üretim yapabileceğimize karar verdik. Gerekli çalışmalara başladık.” ifadelerini kullandı.

20 KAT DAHA UCUZA MAL OLDU

Ürettikleri 10×10, 20×20 ve 30×30 santimetrekarelik alanı işleyebilecek 3 mercekten oluşan lazer markalama makinesiyle kağıt bardak, karton, cam ve ahşap ürünlerin üzerine marka, logo işlediklerini anlatan Özkan, ayrıca alüminyum, metal, plastik veya çelik gibi endüstriyel malzemelere de işlem yapabildiklerini söyledi.

Özkan, “Piyasada fiyat araştırmaları yaptığımızda oldukça maliyetli olduğunu gördüğümüz bu ürünü piyasaya göre yüzde 20 daha düşük maliyetle ürettik. Meslek liseleri olarak Türkiye için üretmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimiz de bilgi birikimi bakımından ileri seviyelere geldi. Yaptıkları işten keyif alarak çalışıyorlar. Hatta cumartesi günleri de çalışmak istiyorlar. Hem üretiyoruz hem de öğrencilerimize mesleki anlamda bilgi birikim kazandırıyoruz.” diye konuştu.

BU ÇALIŞMALAR ÖZGÜVENİMİZİ YÜKSELTİYOR

Okulun 10. sınıf öğrencisi Murat Efe Kadayıfçı ise bugüne kadar okulda üretimi yapılan 10’a yakın projede görev aldığını söyledi.

Mezun olduktan sonra alacağı belgeyle kendi iş yerini açmak istediğini anlatan Kadayıfçı, “Okulum Konya’da gidebileceğim güzel meslek liselerinden birisiydi. Bu markalama makinemizde de hocalarım beni seçerse çalışmak isterim. Bu gibi çalışmalarda görev almam hem öz güvenimi yükseltiyor hem de işi öğrenmiş oluyorum.” dedi.

KAYNAK: AA

meslek lisesi, öğrenci, makine, lazer, TEKNOLOJİ Haberleri

Meslek lisesi öğrencilerinden lazer markalama makinesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!