G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO34,81
GBP40,54
BIST10.055,98
GR. ALTIN2.422,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Meslek erbabı burada yetişiyor: MEB Suriyeli gençler için SEUP projesini hayata geçirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meslek erbabı burada yetişiyor: MEB Suriyeli gençler için SEUP projesini hayata geçirdi. / Haberin Peşinde Urfa

Geçici Koruma Altındaki Suriyeli Gençler için Milli Eğitim Bakanlığı “Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum” (SEUP) projesini hayata geçirdi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’yle birlikte hayata geçirilen çalışma hem geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilerin hem de Türk öğrencilerin istihdam edilmesinde katkı sağlıyor.

Geçici Koruma Altındaki Suriyeli Gençler için Milli Eğitim Bakanlığı “Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum” (SEUP) projesini hayata geçirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’yle birlikte hayata geçirilen çalışma hem geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilerin hem de Türk öğrencilerin istihdam edilmesinde katkı sağlıyor.

Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Mülteciler için Maddi Yardım Programı Fonu (FRIT) kapsamında Alman Kalkınma Bankası (KFW) aracılığı ile finanse edilen SEUP, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ercan Alpay ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da katıldı.

10 BİN ÖĞRENCİ

2017 yılında başlayan proje İstanbul, Bursa, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mersin, Adana ve Hatay SEUP kapsamındaki pilot iller olarak belirlendi. Pilot iller, Suriyelilerin yoğun olarak yaşadıkları illere göre tercih edildi.

İstanbul, 13 okul ile en fazla okulun belirlendiği pilot il oldu. Atölyelerin 267’si de İstanbul’daki okullarda bulunuyor. SEUP ile 10 bin öğrenciye ulaşmak ve 21 meslek alanında 1187 atölye tadilat ve donanım olarak tamamen yenilemek amaçlanıyor.

Levent Yazıcı

FARKLI PROJELER YAPIYORUZ

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ercan Alpay, “Ülkemizde yaşayan Suriyeliler başta olmak üzere tüm mültecilerimizi misafir olarak gördük. Bakanlık olarak, bu gençlerimizi eğitimden geçirmek istiyoruz. Amacımız çocuklarımızı daha iyi imkanlar sağlayarak uyumlarının sağlanması ve ülkelerine döndüklerinde mesleklerini kendi ülkelerinde yapmaları” şeklinde konuştu.

Mesleki gelişimlerine katkı sağlıyoruz

Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP)’un önemine değinen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, “Özellikle Suriyeli göçmen öğrencilerimiz ve beraberinde Türk öğrencilerimizin de kendi içerisinde bir uyum göstermeleri, aslında bütün okul ve kurumlarımızda çok istenen düzeyde gelişmeler de sağlamaktadır. Türkiye genelindeki 55 okul ile birlikte İstanbul’da da bu dönem 5 okulumuzda sağlanan desteklerle öğrencilerimizin uygulama becerilerinin geliştirilmesi ve bu uygulama becerileri ile kendi içerisinde meslekte nitelikli gelişim sağlamalarına teşvik ediyoruz” dedi.

MEB,SEUP,Avrupa Birliği,mülteci,Levent Yazıcı

Meslek erbabı burada yetişiyor: MEB Suriyeli gençler için SEUP projesini hayata geçirdi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!