G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,76
GBP40,60
BIST10.246,75
GR. ALTIN2.406,45
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Mersin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı / Haberin Peşinde Urfa

MERSİN-24.11.2022-HİBYA- Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen program, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Programa, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nın ardından kutlama programı Kültür Merkezi’nde devam etti.

“Öğretmenlik mesleği kutsaldır” 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, törendeki konuşmasında öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, “Bu vesile ile başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmaz üzere ebediyete itikal etmiş öğretmenlerimizi, eğitim şehitlerimizi rahmetle saygıyla yad ediyorum. Öğretmenlik mesleğini burada ifade etmeye çalışmak yetersiz gelecek. Çünkü siz bu mesleği yanşayarak idrak ederek yola yola çıktınız ve görevinizi yerine getirdiniz.” dedi.

Öğretmenlere sonsuz saygı duyduğunu kaydeden Vali Pehlivan, “Dünyada sayısız meslek gurupları var elbette ki bütün meslek dalları önemlidir. Ama bunlar içerisinde öğretmenlik mesleğinin müstesna bir yeri var. Çünkü öğretmenlik mesleği insan yetiştirmek gibi ulvi bir amaca hizmet eder. Öğretmenler bizlere hayatın mantığını öğretir. Bizi hayata hazırlayan annemiz babamız kadar da kutsaldır. Elimizi tutar ve bizi hayat yolunda emin adımda yürümek üzere yetiştirir.” ifadelerini kullandı.

“Öğretmen umudun adaletin timsalidir” 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise, öğretmenlik mesleğine hayatlarını adayan, öğrencileri büyük özveriler ile evlatları gibi yetiştiren onlara ana baba kardeş olan öğretmenlere şükranlarını sunarak, “Millet Mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliğe kabul tarihi olan 24 Kasım 1981 yılından itibaren öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır” dedi.

Dünyada ki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik olduğunu sözlerine ekleyen Koca, “ Öğretmenlik özveri sabur ve hoşgörü isteyen bedeli ise hiçbir maddi karşılık ile ölçülemeyecek olan özgün ve saygın bir meslektir. Öğretmen eğitimin lideri geleceğin mimarıdır. Öğretmen umudun, adaletin timsali, şefkatin abidesidir. Bütün meslektaşlarım benim kardeşimdir.” şeklinde konuştu.

“Öğretmenler Günü kutlu olsun” 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış da, “ Cumhuriyetimizin eğitim seferberliğini en büyük atılımlarından biri olan Millet Mekteplerinin açılış yıl dönümünde Başöğretmenimiz Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından emekliye ayrılan öğretmenlere plaket ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de hediyeler takdim edildi.

Program, Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen resim sergisi ve Toroslar Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi şiir dinletisi ile devam ederken, Forum AVM’de düzenlenen öğretmenler konseri ile sona erdi.

Hibya Haber Ajansı

Mersin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!