G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO34,69
GBP40,31
BIST10.247,75
GR. ALTIN2.394,58
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Merkez Kayıt Kuruluşu açıkladı: Kayden saklanan menkul kıymetlerin piyasa değeri 3 trilyon TL’yi aştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Kayıt Kuruluşu açıkladı: Kayden saklanan menkul kıymetlerin piyasa değeri 3 trilyon TL’yi aştı / Haberin Peşinde Urfa

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), kayden saklaması yapılan menkul kıymetlerin toplam değerinin 3 trilyon lirayı aştığını bildirdi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’deki yerli/yabancı tüm yatırımcılara ait hesap bilgilerini güvenle saklayan MKK’da kayden saklaması yapılan menkul kıymetlerin toplam değeri 7 Aralık itibarıyla 3,03 trilyon liraya yükseldi.

Kayden saklanan menkul kıymetlerin 2,36 trilyon lirası pay senedi, 320,2 milyar lirası yatırım fonu, 195,2 milyar lirası devlet iç borçlanma senedi, 152,5 milyar lirası özel sektör borçlanma aracı ve 432,9 milyon lirası yapılandırılmış ürünler olarak kayıtlara geçti.

Pay senetleri, yatırım fonları, borsa yatırım fonları, özel sektör tahvilleri, finansman bonoları, banka bonoları, varantlar, varlık teminatlı ve varlığa dayalı menkul kıymetler, devlet iç borçlanma araçları, kamu kira sertifikaları, yapılandırılmış borçlanma araçları, özel sektör kira sertifikaları, gayrimenkul sertifikaları, altına dayalı hazine iç borçlanma senetleri ve kira sertifikaları, paya dönüştürülebilir tahviller, dövizli hazine iç borçlanma senetleri ve kira sertifikaları, ipotek teminatlı menkul kıymetler ve tarımsal ürünlere dayalı elektronik ürün senetleri hak sahibi bazında kayden izlenen kıymetleri oluşturuyor.

MKK, sermaye piyasalarına sunduğu merkezi saklama hizmetlerinin yanı sıra finansal veri depolama hizmetleri, kurumsal yönetim hizmetleri ve yatırımcı hizmetleri alanlarında yeni ürün ve hizmetler geliştiren bir finansal teknoloji şirketi olarak sermaye piyasalarının gelişimine ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor.

Merkezi Kayıt Kuruluşu,MKK,Piyasa


Merkez Kayıt Kuruluşu açıkladı: Kayden saklanan menkul kıymetlerin piyasa değeri 3 trilyon TL’yi aştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!