G-CV0ZL47F6D
USD32,23
EURO35,04
GBP40,89
BIST10.613,59
GR. ALTIN2.489,85
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Menteşe’de hasat coşkusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Menteşe’de hasat coşkusu / Haberin Peşinde Urfa

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Muğla Valiliği tarafından desteklenen ‘Ata Tohumu’ projesi kapsamında üretilen kale biberi ve bölgenin temel tarım ürünlerinden biri olan lavanta hasadı etkinliği gerçekleşti.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Muğla Valiliği tarafından desteklenen ‘Ata Tohumu’ projesi kapsamında üretilen kale biberi ve bölgenin temel tarım ürünlerinden biri olan lavanta hasadı etkinliği gerçekleşti.

Muğla’nın Menteşe ilçesinin Fadıl Mahallesi’nde “Ata Tohumu” projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe; AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçalı Doğru, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Bitki Sağlığı ve Bitkisel Üretim Şube Müdürü Süreyya Can, Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kuray, STK temsilcileri ve çok sayıda mahalle muhtarı ile üreticiler katılım sağladı. Hasat töreninde ilk konuşmayı yapan Fadıl Mahalle Muhtarı Halil Orhan, desteklerinden dolayı Muğla Valiliği’ne ve Muğla İl Tarım Müdürü Barış Saylak’a teşekkür ederek, Tıbbi Aromatik bitki yetiştiriciliği yaparak Muğla tarımına katkı sağlayacaklarını söyledi.

Muğla’nın kırsal kesimlerini tarımla buluşturmak amacıyla birçok proje yürüten Muğla İl Tarım Müdürü Barış Saylak, şimdiye kadar 1,3 milyon Ata Tohumu fidesini toprakla buluşturduklarının altını çizerek, “Projelerimizi, desteklerimizi ve eğitim çalışmalarımızı gece gündüz sürdürerek, üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ata tohumlarına ve kırsal mahallelerde yürüttükleri tarımsal projelere büyük önem verdiklerine vurgu yapan Saylak, “Muğla’nın her mahallesinde tarım ve hayvancılık yapılmakta. Çevre mahalleler ile birlikte Fadıl dahil 5 mahalle için desteklerimiz, eğitim çalışmalarımız, gece gündüz sürecek ve üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

1,3 Milyon Ata Tohumu Fidesi Toprakla Buluştu

Proje kapsamında bugüne kadar 1,3 milyon Ata Tohumu ve fidesini toprakla buluşturduklarını kaydeden Saylak; Lenox ve Yem Şalgamı Dağıtım projesi, Itri Tıbbi ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi ile 1963 ten Bugüne Ulusal Tohum Gen Bankamızdan Soframıza Yerli ve Milli Çeşit Sebze Projesi gibi çalışmalarda kendileriyle birlikte hareket eden üreticilere de teşekkür etti.

Çiftçilere verdikleri desteklerin devam edeceğini dile getiren Ak Part Milletvekili Gökcan, “Bir Menteşeli olarak kırsalda kalan tüm mahallerimizin tarımsal olarak hak ettiği yere gelmesi için gerekli desteği vereceğiz. Son iki yılda 13 İlçedeki çiftçilerimize 356 Milyon lira destek sağlanmıştır ve desteklerimiz devam edecektir” dedi.

Konuşmasında lavantanın çok kıymetli bir bitki olduğuna değinen AK Parti Muğla Milletvekili Demir ise, konuşmasında “Burada bulunmaktan ve üreticilerimizle beraber olmaktan çok mutluyum. Sahil kenarlarında olan mahallelerimiz dışında kırsaldaki mahallelerimize de desteklerimiz devam edecek bu güzel coğrafyada atalarımızdan kalma sebze, meyve tohum ve fideleri gün yüzüne çıktı, üretimi yapılıyor. Üreticilerimiz bu ata tohumlarından gelir elde ediyor. Tarım İl Müdürlüğünü ve üreticilerimiz yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tüm protokol üyelerinin katılımıyla lavanta bahçesinde ve biber bahçesinde hasat yapılarak etkinlik son buldu. 

Hibya Haber Ajansı

Menteşe’de hasat coşkusu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!