G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO35,12
GBP40,99
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.309,00
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Masumlar Apartmanı Han’ın hastalığı ne? Dispozofobi hastalığı nedir nasıl anlaşılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Masumlar Apartmanı Han’ın hastalığı ne? Dispozofobi hastalığı nedir nasıl anlaşılır? / Haberin Peşinde Urfa

TRT 1 ekranlarında yeni başlayan ve milyonların dikkatini çekmeyi başaran Masumlar Apartmanı dizisinin başrol oyuncularından Han, rolü gereği hareketleriyle herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Dispozofobi hastası olan Han başından beri çöp topluyor. Han ablası Safiye’nin temizlik hastalığından bunalmıştır. Peki ama Han neden çöp topluyor? İşte Masumlar Apartmanı Han’ın hastalığı ve dispozofobi hastalığı hakkında her şey

TRT 1 ekranlarında yeni başlayan ve milyonların dikkatini çekmeyi başaran Masumlar Apartmanı dizisinin başrol oyuncularından Han, rolü gereği hareketleriyle herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Dispozofobi hastası olan Han başından beri çöp topluyor. Han ablası Safiye’nin temizlik hastalığından bunalmıştır. Peki ama Han neden çöp topluyor? İşte Masumlar Apartmanı Han’ın hastalığı ve dispozofobi hastalığı hakkında her şey

TRT 1’in Salı günü yayınlanmaya başlayan Masumlar Apartmanı dizisi, herkes tarafından tam not aldı. Dizide önemli isimlerin başrolü paylaşması, dizinin herkes gündeme bomba gibi düşmesine sebep oldu. Ablası Safiye temizlik hastası olurken, kardeş olan Han çöp topluyor. Hayrete düşüren bu görüntülerden sonra sosyal medya çalkalandı. Dizinin en çarpıcı sahneleri ile şaşıran izleyici en çok Masumlar Apartmanı Han’ın Hastalığı ne merak etti. CEO olsa da geceleri kimseye haber vermeden çöp toplayan Han, izleyen seyirci yok artık Han sen de mi hastasın dedirtti. 

Han daha çocukken çok değer verdiği oyuncağının annesi tarafından çöpe atılması sonrasında duygusal olarak bağlandığı oyuncağının kaybolması gerçeği ile yüzleşmiştir. Annesi çocuk kalırsın deyip atmıştır onu ama Han onun için değerli olan her şeyi saklamak korumak istemektedir.

DİSPOZOFOBİ NEDİR? DİSPOZOFOBİ NASIL ANLAŞILIR VE NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Dispozofobi yani onun için değerli olduğunu düşündüğü her şeyi (kağıt, dergi, kitap vb.) atamama hastalığıdır. Tıp dilinde Dispozofobi olan hastalığın diğer adı kompulsif biriktirme hastalığı, istifçilik de denilen bu sorun, değersiz, sağlıksız, kullanılmayan tüm eşyaların biriktirilmesi ve atılamaması durumuna denir.  Biriktirme hastalığında, toplanan ve bir türlü atılamayan eşyalarda bir düzensizlik ve tutarsızlık vardır. Bu yüzden koleksiyonculuktan da çok farklıdır. Kolleksiyonerler, sadece bir ya da birkaç alanla alakalı eşyaları toplarlar. Üstelik toplanan eşyalarda bir düzen ve intizam vardır. Hobilerini belirli bir disiplinle yürütürler. 

Biriktirme hastalığı, çocukluk dönemlerinden kalem, silgi vs. gibi eşyaların biriktirilmesi ile başlamasına rağmen daha çok 50 yaşından sonra görülmektedir. OKKB’li yani takıntılı hastalıkların %15’inde biriktirme hastalığı görülmektedir. Aslında biriktirme hastalığı da bir obsesif kompulsif kişilik bozukluğu (OKKB) durumudur ve işin merkezinde dürtü kontrol bozukluğu vardır. Kişi, takıntılı bir şekilde eline geçen her şeyi evine getirip biriktirmeye çalışır ve evine getirdiği eşya her ne olursa olsun dışarıya atılması, kişi için son derece rahatsız edici bir durumdur.

BİRİKTİRME HASTALIĞI BELİRTİLERİ

Gerekli gereksiz her şeyi biriktirme eğilimi,

Topladıklarını asla atamama, bunları birisi atmaya çalıştığında öfkelenme ve ileri düzeyde rahatsızlanıp kaygı duyma,

Kişinin sosyal hayatında da çeşitli derecelerde davranış bozuklukları göstermesi,

Genellikle toplanan eşyalar arasında bir benzerlik ya da bir bağlantı olmaması.

Genellikle kontrolsüz biriktirme nedeniyle ev ve işyerlerinde hareket alanı pek olmaması.

Yatak odasından banyoya kadar nerdeyse tüm odaların eşya ile dolu olması.

BİRİKTİRME HASTALIĞININ TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Eğer biriktirme durumu, kişinin kendisinin veya çevresindekilerin günlük hayatını engelliyorsa tedavi zamanı gelmiş demektir. Biriktirme hastalığı ile ilgili vakalarda hastalar genellikle kendi istekleri ile bir tedavi sürecine başvurmazlar. Çünkü bunun bir rahatsızlık olduğunu fark etmezler. Biriktirme hastalığı olanlarda antidepresan ilaçlar pek işe yaramaz. Bilişsel davranışçı terapiler, kısmen de olsa içgörünün ve farkındalığın geliştirilmesi fayda sağlayabilir.

Masumlar Apartmanı Han hastalığı,Dispozofobi hastalığı,Dispozofobi hastalığı nedir,Dispozofobi hastalığı nasıl anlaşılır,Dispozofobi hastalığı belirtileri,Dispozofobi hastalığı nasıl tedavi edilir

Masumlar Apartmanı Han’ın hastalığı ne? Dispozofobi hastalığı nedir nasıl anlaşılır?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!