G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO35,07
GBP40,96
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.307,64
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Mars yolculuğu 7 aydan 3 aya inecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mars yolculuğu 7 aydan 3 aya inecek / Haberin Peşinde Urfa

NASA, Mars’a gidecek ilk insan grubunu 2030 yılında göndermeyi planlıyor. Yeni tasarlanan nükleer teknolojiye sahip motorlar sayesinde yolcuğun 7 aydan 3 aya kadar düşebileceği belirtiliyor. 

Seattle’da bulunan Ultra Safe Nuclear isimli firma, önceki nükleer teknolojili motorlardan daha güvenli ve daha güçlü olan yeni motorlar geliştiriyor. Bu motorlar günümüzde kullanılan motorlardan iki kat daha fazla verimlilik sağlıyor. Geliştirilen teknoloji sayesinde geleneksel nükleer yakıtlardan daha  yüksek sıcaklıklarda çalışabileceği belirtiliyor.

Ultra Safe Nuclear Technologies (USN-Tech), kısa bir süre önce konseptle alakalı görüntüleri de paylaştı ve NASA’ya teslimat gerçekleştirdi. Bu konsept NASA için oluşturulmuş olsa da, ticari kuruluşların turistleri diğer gezegenlere yarı zamanda götürmesi için kullanılabileceği belirtiliyor. Firma bu roket sayesinde Mars’a gerçekleşmesi planlanan yolculuğun yarı yarıya kısalacağını açıkladı. USNC-Tech’in baş mühendisi olan Dr. Michael Eades, “Uzayda yeni sınırlar açma çabasına liderlik etmek ve bunu hızlı ve güvenli bir şekilde yapmak istiyoruz” dedi.

MARS’A YOLCULUK TARİHİ NETLEŞMEDİ

NASA tarafından Mars’a gidecek ilk kafile için kesin bir tarih belirlenmedi. Ancak birçok firma bu yolculuğun daha güvenli, daha hızlı olması için çalışmalarına devam ediyor. NASA Yöneticisi Jim Bridenstein bir blog üzerinden şunları paylaştı, “Astronotlarımız için radyasyona maruz kalmayı ve diğer görev risklerini sınırlarken daha hızlı bir yolculuk sağlamak için gelişmiş motor sistemleri kullanarak Mars’a ilk gidiş-dönüş yolculuğumuzu yapmayı ve bunun 2 sene sürmesini planlıyoruz” diye konuştu.

DÜNYA’DAN UZAKTA 3 YIL

Ayrıca Bridenstein, “Tercih ettiğimiz fırlatma sistemimiz, mürettebata Mars yüzeyinde yaklaşık 30 gün boyunca yaşama süresi verecek, bu da başka bir dünyada yaşamı aramak için yeterli bir zaman. Diğer seçenekler ise mürettebatın bir yıldan fazla bir süre Mars yüzeyinde bulunmasını ve üç yıl kadar uzun bir süre Dünya’dan uzakta olmasını gerektirebilir. Ancak bu süreyi orada geçirmeleri için gerekli olan finansmana, teknolojiye, malzemelere ve yeteneklere sahip olmamız daha uzun bir zamanı alabilir.” diye ekledi.

Firmayı rakiplerinden ayıran en önemli özellik reaktör için tamamen seramik mikro kapsüllenmiş (FCM) yakıt kullanması. Yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş, yeniden işlenmiş bir nükleer malzemeye dayanan bu sistemin temelinde, Yüksek Tahlil Düşük Zenginleştirilmiş Uranyum (HALEU) yatıyor. 

Mars yolculuğu 7 aydan 3 aya inecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!