G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO35,12
GBP41,48
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.520,83
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Marmaris’te bar işletmecilerinin isyanı sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmaris’te bar işletmecilerinin isyanı sürüyor / Haberin Peşinde Urfa

Muğla’nın Marmaris ilçesinde mart ayından bu yana işletmeleri kapalı olan barlar sokağı esnafı, iş yerlerinin yeniden açılması için yetkililere yaptığı müracaatlardan olumlu sonuç alamadı. İşletmeciler, kafe ve büfelerde bile canlı müzik yapılırken kendilerine ruhsatlarında “Bar” ibaresi yazdığı için iznin verilmemesine isyan etti. 

Muğla’nın Marmaris ilçesinde mart ayından bu yana işletmeleri kapalı olan barlar sokağı esnafı “Bıçak kemiğe dayandı” diyerek geçtiğimiz aylarda mağduriyetlerini dile getirerek açıklamalar yapmıştı. İş yerlerinin açılması için kaymakamlığa başvuran barlar sokağı esnafı yine olumlu cevap alamadı. İşletmeciler, kafe ve büfelerde bile canlı müzik yapılırken kendilerine ruhsatlarında “Bar” ibaresi yazdığı için iznin verilmemesine isyan etti.

İşletmeci Abdülkadir Lord, Marmaris Kaymakamlığı’na ilettiği dilekçesi olumsuz cevaplandırılarak iş yerinin bakanlık kararı gereği açılamayacağı bildirildi. Lord ise bu kararı sosyal medya hesabından duyurarak ayrımcılık yapıldığını ileri sürdü.

“HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN”

Alınan karardan biran önce dönülmesi çağrısında bulunan Lord’un sosyal medyadan duyurduğu yazı şöyle: “Marmaris barlar sokağı ne yazık ki bu hükümetin vermiş olduğu eşitsizlik kararıyla ölüme terk edilmiştir. Ne yapıp yapmayacağımıza hiç bir karar verilmemiştir. Soruyorum bu virüs sadece barlar sokağından mı bulaşıyor? Adaletsizlik yapılıp diğer mekanlar açık olup ruhsatlarımızda ‘bar’ ibaresi yazdığı için mi sadece virüsün tek nedeni bar? Yoksa bu virüs bahanesiyle eğlence sektörleri bitirilmek mi isteniyor? Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi temennimiz. Tüm mekancı kardeşlerim hepimizin başı sağ olsun, hükümetin ne yazık ki aldığı kararla ölüme terk edildik. Allah sonumuzu hayır etsin”

BARLAR SOKAĞINDA AÇIKLAMA YAPMIŞLARDI

İçişleri Bakanlığı, “corona virüsü” (Covid-19) kapsamında pavyon, diskotek, bar ve gece kulüplerinin faaliyetlerini 16 Mart’tan itibaren geçici süreyle durdurmuş, mayıs sonunda alınan kararlarla 1 Haziran itibariyle restoran, kafe gibi işletmeler açılmış fakat bar, birahane ve gece kulüpleri kapsam dışında tutulmuştu. Bunun üzerine  Marmaris’teki 55 barın yer aldığı barlar sokağında da işletmeciler, geçtiğimiz aylarda açıklama yaparak duruma tepki göstermişlerdi.

Marmaris’te bar işletmecilerinin isyanı sürüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!