G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO35,11
GBP40,87
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.310,90
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Mansur Yavaş hayata geçirmişti! Filyasyona katılan taksiciler ilk ödemelerini aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mansur Yavaş hayata geçirmişti! Filyasyona katılan taksiciler ilk ödemelerini aldı / Haberin Peşinde Urfa

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sağlık ekiplerini Covid-19 hasta ve yakınlarına götüren taksicilere ilk ödemelerini yaptı. Günlük 150 TL yevmiye ve 50 TL yakıt desteği alan taksiciler, Mansur Yavaş’a uygulama için teşekkür etti. 

Sağlık Bakanlığı ve Ankara Valiliği ile iş birliği yapan Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle karantinaya alınan vatandaşlara sağlık ekiplerinin hızlı müdahale edebilmesi için filyasyon ekibinde yer alan 300 taksicinin günlük giderlerini karşılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın hayata geçirdiği uygulamada ilk ödemeler yapıldı.

GÜNLÜK 200 TL VERİLİYOR

Yavaş’ın, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sürdürülen filyasyon çalışmalarında görev yapan 300 taksicinin günlük giderlerinin (yevmiye ve yakıt) Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını açıklamasının ardından taksici esnafına ilk destek ödemesi gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesinin hem pandemi sürecinde yoğun bir mesai içinde olan filyasyon ekibinin işini kolaylaştırmayı hem de mağduriyet yaşayan taksici esnafına ekonomik yönden destek olmayı amaçladığını belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, “Karantina altına alınan vatandaşlarımıza daha hızlı müdahale edilebilmesi ve gecikmelerin önüne geçilebilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve Valiliğimizle iş birliği yaptık. Filyasyonda yer alan 300 taksicimizin giderlerini karşılamaya başladık” dedi.

Aslan, filyasyon ekibinde yer alan taksicilere günlük 150 TL yevmiye ve 50 TL yakıt desteğinde bulunulduğunu, ödemelerin her hafta cuma günü yapılacağını ifade etti.

TAKSİCİLERDEN TEŞEKKÜR

Filyasyon ekiplerini gidecekleri adrese hızlı bir şekilde ulaştıran taksicilere Ankara Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Binası önünde ödemeleri yapılırken, işlerinin durgun olduğunu anlatan taksici esnafı destek için Başkan Yavaş’a şu sözlerle teşekkür etti:

Ayhan Demirbaş: Bize destekte bulunan Mansur Başkanımıza çok teşekkürler.

Atakan Çetinkaya: Filyasyon ekibini araçlarımızla hızlı bir şekilde hastalara ulaştırabildiğimiz için ve bu hizmeti belediye bize sağladığı için çok teşekkür ederiz. Hem hastaların ihtiyacı hem de bizlerin ihtiyacı karşılanıyor. Hastalarımıza da yardımcı olarak mükemmel bir hızla iletişimi sağlıyoruz.

Yakup Özdemir: Öncelikle Mansur Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Covid-19 mücadelesinde bizlerin de zor durumda olduğu bu zamanlarda çok destek oldu. Ben işlerimin 3’te 2 oranında düştüğünü biliyorum. Hem bu mücadeleye destek olarak hem de rızkımızı kazandırarak yanımızda olduğunu gösterdi.

Aydın Işık: Filyasyon ekibini taşıyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesinin de destekleriyle ekiplere yardımcı oluyoruz. Sağlıkçılarla beraber bizler de ön cephede savaş veriyoruz. Onları götürüyoruz, getiriyoruz. Hastalara bir an önce gitmeleri için çalışıyoruz.

Murat Kara: Mansur Başkanımıza teşekkür ederiz. Hem filyasyon ekibini hızlı bir şekilde adreslerine götürüyoruz hem de süreci hızlandırdığımız için vatandaşlardan olumlu tepkiler alıyoruz.

Mehmet Demir:

Ercan Özdemir: Gerçekten zor bir süreçten geçiliyor. Biz taksici esnafı olarak doktorlarla beraber sürekli ev ziyaretlerinde bulunuyoruz. İnsanlar da bundan memnun. Biz de halkanın bir parçası olduk.

Mansur Yavaş hayata geçirmişti! Filyasyona katılan taksiciler ilk ödemelerini aldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.