G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Maliye, kira geliri şüphesi ile ‘vatandaşa çöküyor’ iddiası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maliye, kira geliri şüphesi ile ‘vatandaşa çöküyor’ iddiası / Haberin Peşinde Urfa

Hazine Maliye Bakanlığı, vatandaşların banka hesap bilgilerini inceleyip kira geliri elde ettiğini tahmin ettiği mükelleflere “Kira geliri beyannamesi verin” yazısı gönderiyor.

Hazine Maliye Bakanlığı’nın vatandaşların banka hesap bilgilerini inceleyip “Emare var” gerekçesiyle mükelleflere “çökmeye” başladığı iddia edildi. Bakanlık vatandaşların banka hesaplarına başkaları tarafından yapılan para transferi belirlediği taktirde uyarı mektupları gönderiliyor ve “Yapılan analiz ve değerlendirmeler sonucu kira geliri elde ettiğiniz yönünde emarelere rastlanmıştır. Kira geliri beyannamesi veriniz, aksi taktirde cezai işlem uygulanacaktır” deniliyor.

Yakınlarından ya da kendilerine borcu olan kişilerden banka yoluyla para aktarılan kişilere gönderilen “Emare var” mektubu ise tepki çekti. Evi olmayanlara bile, “Kira geliri elde ettiğiniz yönümde emareler bulunmaktadır” mektubu gönderildiği dile getiriliyor.

CHP Genel Başkan Danışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, bakanlığın “Emare var” mektuplarını  eleştirerek, “Maliye resmen vatandaşın tepesine çöküyor” dedi.  Somut delil varsa  ortaya konulması gerektiğini dile getiren Toprak,  “Yasalar çerçevesinde vergisini istersin. Ama ‘Emare var’ demek, afakidir, bir tahmin ve yorumdur. ‘Ben de bilmiyorum, olabilir de olmayabilir de’ demektir. Vatandaşlar tedirgin ediliyor” dedi.

Erdoğan Toprak

CHP’li Erdoğan Toprak, “Ülke zaten vergi cehennemine döndü, maaşlar vergi ile tırpanlanıyor. MTV’den emlak vergisine, ÖTV’den KDV’ye kadar her yer vergi. Yıllardır geçici denilerek getirilen deprem vergisi ödemeye devam ediyoruz ve bu vergilerin akıbeti de meçhul. Maliye sondajı bıraksın, işini ciddi yapsın. Vatandaşa çökmesin” dedi.

banka,CHP,deprem,Erdoğan Toprak,istanbul,Maliye Bakanlığı,ÖTV,para

Maliye, kira geliri şüphesi ile ‘vatandaşa çöküyor’ iddiası

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!