G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,71
GBP40,68
BIST10.267,09
GR. ALTIN2.405,18
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Malatya’da 7 kadın kooperatif kurup üretime geçti, siparişlere yetişemiyorlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’da 7 kadın kooperatif kurup üretime geçti, siparişlere yetişemiyorlar / Haberin Peşinde Urfa

Malatya’da yaşayan ev kadınları bir araya gelerek geçen yıl Kadın Girişim Kooperatifi kurdu. Burada yufka üretimine başlayan kadınlar makineli sisteme geçerek üretimlerini arttırdı. Kadınlar şimdi siparişlere yetişemiyor.

Malatya’da yaşayan ev kadınları geçen yıl Kadın Girişim Kooperatifi kurarak, kooperatif çatısı altında birleşti. Birlikte hareket eden kadınlar hem girişimcilik, hem üretim marifetlerini sergileyerek, aile bütçelerine katkı sağlıyor. Kooperatif Başkanı Ayşe Uzun Kayış, Malatya’da yufkacılıktan gelen 7 kurucu kadınla birlikte olup, unlu mamuller ile ekonomiye katkıda bulunmaya başladılar. Kayış, hem aile bütçelerine katkıda bulunduklarını, hem de vatandaşların doğal ekmek yemelerine sebep olduklarını belirterek, “Kooperatifleşmenin sayesinde bir araya geldik ve yufka üretimine başladık. Ayrıca erişte yapıyoruz. Siparişlere yetişemeyince makineleştik ve yufkalarımızı artık el değmeden üretiyoruz. Üretim kapasitemiz günlük 7 bin ekmek oldu. Bu rakamı elde yaparak sağlamamız imkansızdı. Bir hayalimiz gerçek oldu” ifadelerini kullandı. Resmi kurum ve kuruluşların güvenini kısa sürede kazandıklarına dikkat çeken Kayış, “Onların yaptığı incelemeler ve denetimlerde tam puan aldık. Tutulan olumlu raporlar neticesinde ilde ihracatçılar birliğine kayıt yaptıran ilk kadın girişim kooperatifi olduk” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZA MİNNETTARIZ

Kayış, “Ticaret Bakanlığı’nın hibe desteğinden, iki projeden faydalandık, makina ekipman ve teknik personel   desteği alarak işe başladık ve günden güne büyüdük. Yolumuzu açan bizi yalnız bırakmayan ve kadınlara destek veren Cumhurbaşkanımı Tayı Erdoğan’a minnettarız ve teşekkür ediyoruz. Emine Erdoğan’ı da kadın kooperatifimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA

Malatya, kooperatif, kadın girişimci, YAŞAM Haberleri

Malatya’da 7 kadın kooperatif kurup üretime geçti, siparişlere yetişemiyorlar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!