G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO35,03
GBP41,62
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.328,35
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

LGS 2. tercih başvuruları ne zaman başlayacak? LGS 2. tercih boş kontenjanları belli oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LGS 2. tercih başvuruları ne zaman başlayacak? LGS 2. tercih boş kontenjanları belli oldu! / Haberin Peşinde Urfa

Milli Eğitim Bakanlığı, yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavı tercih sonuçlarını dün erişime açtı. Öğrenciler, meb.gov.tr ve eokul.gov.tr üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreleriyle LGS tercih sonuçlarını öğrenebiliyor. Şimdi gözler ise nakil başvurusu ve 2. tercih işlemlerinde. İşte LGS kalan boş kontenjanları ve LGS 2. tercih tarihleri…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı LGS raporuna göre, fen liseleri, anadolu liseleri ve sosyal bilimler liselerine yüzde 100 kontenjan doluluğu olurken, Anadolu İmam Hatip Liselerin yüzde 99.8, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde ise yüzde 98 doluluk oranı sağlandı. Şimdi öğrencilerin nakil işlemleri ve boş kalan kontenjanlara yapılacak 2. tercihleri başlayacak.

LGS 2. TERCİHLERİ NE ZAMAN?

İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek. Bu kapsamda 10-14 Ağustos’ta yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları, 17 Ağustos’ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları, 17-21 Ağustos’ta yapılabilecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 24 Ağustos’ta duyurulmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak.

Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 28 Ağustos’ta yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

LGS NAKİL BOŞ KONTENJAN SORGULAMA

LGS BOŞ KONTENJANLARI BELLİ OLDU

LGS yerleştirmelerinin ardından boş kontenjanlar, E-Okul ana sayfasındaki modül üzerinden yayımlandı.

2019-2020 Eğitim-öğretim yılında 9 uncu sınıfı tamamlayarak 10 uncu sınıfa geçen öğrencilerin meslek alanlarına geçiş işlemleri Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre öncelikli olarak öğrencilerin bulunduğu okullardaki alanlara yapılmıştır. Alan değiştirmek isteyen veya başka okullardaki alanlara geçmek isteyen öğrencilerin geçiş işlemleri aşağıdaki açıklamalara göre nakil yoluyla yapılacaktır:

1-Alanlar bazında boş kontenjanlar 7 Ağustos 2020 saat 17:00 den sonra e-Okul sisteminde “Nakil Boş Kontenjan ve Taban Puan Bilgileri” bölümünde ilan edilecektir.

2-Öğrencinin kayıtlı olduğu okulun dışındaki diğer okullarda kontenjanı bulunan alanlara nakil başvuruları 10 Ağustos 2020 tarihinde açılacaktır.

Yapılan nakil başvuruları 14 Ağustos 2020 tarihinde ilgili okul müdürlüklerince değerlendirilerek sonuçlandırılacak ve aynı gün okulda ilan edilerek e-Okul, Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden de öğrencinin velisine bildirilecektir.

LGS 2. tercih başvuruları ne zaman başlayacak? LGS 2. tercih boş kontenjanları belli oldu!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!