G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,79
GBP40,48
BIST9.681,66
GR. ALTIN2.421,83
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Kuranda emzirme süresi! Bebekler kaç yaşına kadar emzirilmeli? Sütten kesmek için dua

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuranda emzirme süresi! Bebekler kaç yaşına kadar emzirilmeli? Sütten kesmek için dua / Haberin Peşinde Urfa

Çiçeği burnunda taze annelerin doğum sonrasındaki emzirme süreci ile ilgili dinimize göre bilmeleri gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu önemli noktalardan birisi de Kuranda bildirilen emzirme süresidir. Emziren annelerin bebeklerini sütten kesmesi için ne kadar zaman geçmeli? İslama göre emzirme nasıl olmalı, 2 yaşından sonra emzirmek caiz mi? Sütten kesmek için dua…

Çiçeği burnunda taze annelerin doğum sonrasındaki emzirme süreci ile ilgili dinimize göre bilmeleri gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu önemli noktalardan birisi de Kuranda bildirilen emzirme süresidir. Emziren annelerin bebeklerini sütten kesmesi için ne kadar zaman geçmeli? İslama göre emzirme nasıl olmalı, 2 yaşından sonra emzirmek caiz mi? Sütten kesmek için dua…

Bir bebeğin dünyaya geldikten sonra annesi ile arasında oluşan özel bağda, güven duygusunun tamamlanması için ten tene temas çok önemlidir. 9 ay boyunca anne rahminde yaşayan bebeğin doğumla beraber bir anda kendisini dış dünyada bulması, dünyaya adapte olma konusunda birtakım zorlukları beraberinde getirebilir. Bu zorluklar karşısında en çok ihtiyaç duyacağı kimsenin şüphesiz ki annesi olacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Kokusu, dokunuşu, sesi, şefkati ve merhameti ile kısacası her şeyiyle bebeğinde güven bağı sağlamak isteyen annelerin süt vesilesi ile emzirmesi büyük önem taşımaktadır. Bebeklerde emzirme dönemi ile ilgili şimdiye kadar duyduğumuz en temel bilgilerden biri ise sağlıklı gelişim için bebeğin en az 2 yıl anne sütü alarak emzirilmesidir. Bebeğin ilk altı ayda ihtiyaç duyacağı tüm besin maddelerini anne sütünden alacağı düşünüldüğünde, Allah’ın vermiş olduğu anne sütü mucizesinin ne denli hayati bir önem taşıdığını idrak edebiliriz. Bebeğin beslenmesinde önemli rol oynayan anne sütü vitamin, mineral, protein ve kalsiyum gibi besin değerlerini bir arada buluşturan en faydalı besinlerdendir. Doğru emzirme teknikleri ile gerçekleştirilen beslenme işleminde bebeğin karnı doyacağı gibi zayıf olan bağışıklık sistemi kuvvetlenerek sağlığı korunmuş olacaktır. Bebek için bu kadar önemli olan anne sütü alma süresinde uzmanlar en az 2 yılı öneriyor iken, peki dinimiz emzirme süresi olarak ne hükmü veriyor? Her annenin bilmesi gereken Kuranda emzirme süresi ve anne sütü ayetleri…

KURANDA BEBEK EMZİRME SÜRESİ NEDİR? DİNİMİZDE BEBEK NE ZAMAN SÜTTEN KESİLMELİ? BEBEKLERDE EMZİRME AYETLERİ

Bebeğinin sağlıklı gelişimi ve beslenmesi için emzirme süresi olarak 2 yılı belirleyen annelerin, emzirme işlemini 2 yıldan fazla uzatması dinimizce caiz değildir. Öyle ki Allah (c.c) Kuran-ı Kerim’in Bakara Suresinde şöyle buyurmaktadır: ”Emzirmeyi tamamlamak isteyen(babalar) için, anneler, çocuklarını iki tam yıl emzirirler. Onların (annelerin), yiyeceği ve giyeceği ‘maruf'(örfe uygun) olarak, çocuğun babasına aittir. Bir kimseye, gücünün yeteceği dışında, bir sorumluluk yoktur. Ne anne, doğurduğu, ne de baba, çocuğu sebebiyle zarara uğramasın. Varis üzerine de, bunun benzeri bir durum (söz konusudur). Şayet (anne ve baba), aralarında istişare ederek, (çocuğu, iki yıldan önce) sütten kesmek isterlerse, ikisi için de bir sakınca yoktur. Yine, şayet çocuğunuzu, süt anneye emzirtmek isterseniz, ‘maruf'(örfe uygun) ücretini ödediğiniz takdirde, bir sakınca yoktur. Allah’tan korkup-sakının ve bilin ki, muhakkak Allah, yaptıklarınızı görendir.”

İster evli ister boşanmış olunsun anneler bebeklerini tam iki yıl boyunca emzirebilir, gelişimleri dolayısıyla da emzirilmeleri tavsiye edilmiştir. Dinimizin süt emme dönemindeki bebekler hakkındaki bu hükmü, emzirmeyi tamamlamak isteyen anneler içindir. 2 yıl emzirme zorunluluğu gibi bir hüküm yoktur, ayet-i kerimede görüldüğü gibi dileyen emzirme süresini daha aza indirebilir. Annenin temel ihtiyaçları başta olmak üzere yiyecek ve kıyafetlerin ücretleri de babaya tabiidir. Babanın üzerine vacip olan bu durum elbette imkanların, gücün yettiği yere kadardır. Çünkü kimse, gücünün yettiğinden başkasıyla yükümlü olmaz.

ANNE SÜTÜNÜN YARARLARI! EMZİRMENİN BEBEĞE VE ANNEYE FAYDALARI:

-Bağışıklık sistemi zayıf olan bebekler için hastalıklara karşı kalkan görevindedir.

-Bebeğin sıvı ihtiyacını tam olarak karşılamaya yeter ekstradan su tüketimine gerek duyulmaz.

-Kolay sindirilebilir olduğundan ishal, kabızlık ve kolik daha seyrek görülür.

-İçerisindeki demir ve kalsiyum, bebeğin bağırsaklarında iyice emilir, bu da raşitizm ve kansızlık riskine karşı etkilidir.

-Doğumdan sonra rahmin hızlıca toparlanmasına yardımcı olur.

-Fazlalık kiloların yakılmasını sağlar.

-Emziren annelerde meme ve yumurtalık kanseri daha az görülür.

2 YILDAN FAZLA EMZİRMEK HARAM MI? UZUN SÜRELİ EMZİRME SÜRESİ

2 yıldan fazla süren emzirme durumu ile alakalı İmam-ı Şâfiî de çocuk kendi kendine yemeğini yiyinceye kadar emebileceği görüşünü ifade eden âlimler de bulunmaktadır. (İbni Arabî, Ahkâmü’l-Kur’ân, 1/202.)

İster kız bebek cinsiyetinde ister erkek cinsiyetinde olsun İmam-ı Âzam’ın içtihadına göre emzirme süresi otuz ayı geçirmemeli görüşü hakimdir. Fakat çocuğun beslenme problemi varsa, uzatılmasında da sakınca görülmediği öne sürülmektedir.

BEBEĞİ SÜTTEN KESMEK İÇİN DUA VAR MI?

Bebeğini memeden ayırıp sütten kesmek isteyen annelerin en çok araştırdıkları konular arasında gelen sütten kesme duaları ile ilgili araştırmalarımıza göre kesin bir dua şekli yoktur. Bu şekilde anne sütünden kesmek için dua araştırmak yerine samimi ve içten şekilde Allah’tan yardım isteyebilirsiniz. ÖRNEK DUA ŞEKLİ: ”Allah’ım! Senin rızan doğrultusunda çocuğumu 2 yıldan sonrası için sütten kesmek istiyorum, sen bana yardım et, işimi kolaylaştır!”

KADIN,bebek sütten ne zaman kesilmeli,2 yaşından sonra emzirmek haram mı,2 yaşından sonra emzirmek,Kuranda süt ile ilgili ayetler

Kuranda emzirme süresi! Bebekler kaç yaşına kadar emzirilmeli? Sütten kesmek için dua

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!