G-CV0ZL47F6D
USD32,12
EURO35,07
GBP41,03
BIST10.158,63
GR. ALTIN2.471,07
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kripto paralar da zor günler için listede ilk 5’e girdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paralar da zor günler için listede ilk 5’e girdi / Haberin Peşinde Urfa

Tasarruf araçları arasında kripto paralar giderek daha fazla öne çıkıyor. Yılın ilk çeyreğinde yatırım araçları arasına 7’nci sıradan giren kripto paralar ikinci çeyrekte 4’üncü sıraya yükseldi.

Türkiye’de kentsel yerleşim yerlerinde 18 yaş ve üzerindeki bireylerin tasarruf eğilimlerini izleyen Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2021 yılı ikinci çeyrek sonuçları açıklandı. Türkiye’deki bireylerin tasarruf oranı gelişmekte olan ülkelerin oldukça gerisinde bulunuyor. Araştırma geçtiğimiz yıl pandemi tedbirleri kapsamında yürütülen ucuz kredi politikasının da uzun yıllardan sonra ilk kez % 20’nin üzerine çıkan tasarruf sahipliği oranının yeniden düşmeye başladığını gösteriyor.

BU YIL LİSTEYE GİRDİ

Buna göre, 2020’nin üçüncü çeyreğinde % 20.2 olan tasarruf sahipliği oranı 2021 ikinci çeyreğinde %18.3 olarak gerçekleşti. Türkiye’de bireylerin yatırım aracı olarak kripto para birimlerine olan ilgisi araştırmanın sonuçlarında da gözleniyor. Araştırmaya ilk kez bir önceki çeyrekte dahil edilen kripto para birimleri ikinci çeyrekte 5 puan ile en fazla yükselen tasarruf aracı oldu. İlk çeyrekte listeye % 5’lik oran ile 7’nci sıradan giren kripto para birimleri, ikinci çeyrekte yüzde 10’a yükselirken, TL vadeli hesap ile birlikte 4. sırayı aldı.

“GELİR YETERSİZ” 

ING Türkiye ve Ipsos Araştırma Şirketi işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’na göre,  en çok tercih edilen tasarruf aracı % 21 ile bireysel emeklilik fonları ve yastık altı altın ve nakit olurken, onları % 14 ile sistem içi altın takip etti. Araştırmada tasarruf edememe gerekçeleri arasında “tasarruf edecek yeterli gelirin olmaması” (%80) ve “borçlar” (%12) en önemli iki gerekçe olarak belirtildi. Gelir yetersizliği cevabı veren bireyler temel giderlerden kaynaklı gelir yetersizliği (%72) yaşadıklarını vurguluyor. Tasarruf yapma gerekçeleri arasında geleceğe yatırım unsuru % 50 ile öne çıkıyor.

Araştırmaya göre çocuklu bireylerdeki tasarruf sahipliği 2021 yılının ilk çeyreğine göre 2 puan artarak % 16’ya yükseldi. Tasarrufu olanların arasında “çocukları için” tasarruf edenlerin oranı ise 5 puanlık bir artış ile % 25 oldu. Çocukları için tasarruf edenlerin gerekçeleri arasında ilk sırada yer alan “çocuklarımın geleceğine yatırım” kriteri bu çeyrekte 4 puanlık artış ile % 57’ye yükseldi.

Kripto paralar da zor günler için listede ilk 5’e girdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!