G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,75
GBP40,48
BIST10.288,33
GR. ALTIN2.400,85
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kozmetik sektöründe yeni çözüm: AR aynası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Koreli kozmetik şirketi Amorepacific, corona virüsü salgını nedeniyle makyaj ürünlerini deneme imkanı olmayan müşterilerinin imdadına teknolojik bir çözümle yetişti. Artırılmış gerçeklik (AR) aynası sayesinde müşteriler denemek istedikleri ürünün kendilerinde nasıl duracağını hiçbir riske girmeden görebiliyor.

Corona virüsü salgını, birçok konuda alışkanlıkları değiştirdi. Örneğin, kozmetik sektöründe artık alışveriş yapmadan önce almak istenen ürün deneyemiyor. Ancak Güney Koreli kozmetik mağazaları zinciri Amorepacific, bu soruna teknolojik bir çözüm buldu: Artırılmış gerçeklik (AR) aynası…

Reuters’ta yer alan habere göre AR aynası, müşterinin fotoğrafını çekiyor. Daha sonra müşteriler, denemek istedikleri ürünleri seçiyor. Ayna, fotoğrafı üzerinde işlem yaparak söz konusu ürünün kişide nasıl duracağını gösteriyor. Üstelik bunu yüzünüzde maske olsa bile yapabiliyor. AR aynanın bir diğer özelliği ise ‘bana uygun makyajı bul’ seçeneği sayesinde, kişinin ten rengi ve yüz tipine göre ideal öneriyi sunuyor.

‘AYNAYI KULLANMAK ÇOK EĞLENCELİ’

Amorepacific’in müşterilerinden 24 yaşındaki Cho Yu-Lim, “Corona virüsü salgını nedeniyle ürünleri test etme konusunda herkes endişeli. AR aynası sayesinde kendi yüzüme dokunmama bile gerek kalmadan denemek istediğim ürünün renginin bende nasıl durduğunu görebiliyorum” diye konuştu.

Ürünlerin yüzde değil, ellerde denemesi kuralı olduğunu hatırlatan bir diğer müşteri 20 yaşındaki Song Da-hye ise, “Beğendiğim ürünü yüzümde deneyememek çok sinir bozucuydu. Ancak bu ayna ile kendime en uygun ürünü bulmak çok eğlenceli” ifadelerini kullandı.

QR KOD SAYESİNDE KİMSEYLE TEMASA GEREK YOK

Amorepacific’in bir diğer yeniliği ise her ürünün yanında QR kodunun yer alması. Akıllı telefonla bu kodu tarattığınızda, bir mağaza çalışanından öğrenebileceğiniz tüm detayları görme şansınız oluyor. Bu sayede müşteriler isterlerse kimse ile temas kurmadan alışverişini yapıp mağazadan ayrılabiliyor.

Kozmetik sektöründe yeni çözüm: AR aynası

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!