G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO35,04
GBP40,87
BIST8.979,98
GR. ALTIN2.283,53
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Kovid-19 testi pozitif olanlar nasıl beslenmelidir? Virüslere karşı bağışıklığı güçlendirme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kovid-19 testi pozitif olanlar nasıl beslenmelidir? Virüslere karşı bağışıklığı güçlendirme / Haberin Peşinde Urfa

Kış aylarıyla beraber artan virüslerden korunmanın en sağlıklı yolu beslenme ve egzersizdir. Özellikle kovid -19 testi pozitif çıkan ve evde tedavi gören hastalar için uzmanlar, sağlıklı beslenmenin şart olduğunu hatırlatıyor. Antioksidan ve vitaminler bakımından zengin olması gereken bu beslenme şeklini sizler için araştırdık. Peki Kovid-19 testi pozitif olanlar nasıl beslenmelidir?

Kış aylarıyla beraber artan virüslerden korunmanın en sağlıklı yolu beslenme ve egzersizdir. Özellikle kovid -19 testi pozitif çıkan ve evde tedavi gören hastalar için uzmanlar, sağlıklı beslenmenin şart olduğunu hatırlatıyor. Antioksidan ve vitaminler bakımından zengin olması gereken bu beslenme şeklini sizler için araştırdık. Peki Kovid-19 testi pozitif olanlar nasıl beslenmelidir?

Solunum yoluyla bulaşan Kovid- 19 virüsü 2019 yılının son aylarından itibaren ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından ise 2020 yılının Mart ayı itibariyle pandemi ilan edildi. Kronik hastaları daha çok olumsuz etkileyen koronavirüs aslında genel olarak bağışıklığı zayıf her birey için tehlikelidir. Koyulan sağlık kurallarının yanı sıra bağışıklığında güçlenmesi gerekir. Uzmanların genelinin sık sık uyardığı bağışıklık sistemimiz ise virüslere karşı vücudumuzdaki tek koruma kalkanıdır. Ancak sadece virüse karşı bağışıklığı güçlendirmek yetmez. Aynı zamanda virüse yakalanmış insanlarında bağışıklıklarını güçlü tutması şarttır. Bu sayede vücudumuz virüsle daha iyi mücadele ederek hızla iyileşmeyi sağlar. Koronavirüse karşı kesin çözüm değildir. Ancak alternatif ve etkili yollardan biridir. Bu yüzden özellikle virüse yakalananların izole oldukları sırada beslenmelerine dikkat etmeleri gerekir. 

KOVİD-19 TESTİ POZİTİF OLANLAR NASIL BESLENMELİDİR? 

Koronavirüs testi pozitif çıkanların hepsi hastanede tedavi edilmez. Vücudunda az oranda virüs tespit edilen ya da grip gibi atlatanlar uzman kontrolünde evde izole olmaları sağlanır. Bu sırada ise vücut az miktarda da olsa virüsle savaşırken bazı sağlık komplikasyonları yaşar. Bunun için bağışıklık sisteminin güçlenmesi için vitamin ve antioksidan bakımından zengin bir beslenme şekline sahip olması gerekir. Ayrıca bunun yanı sıra egzersiz de önemlidir. Bol su tüketimini de unutmamakta fayda var. İzole sırasında vücudun direncinin artması ve ruhsal olarak enerjik hissetmek her hastalıkta olduğu gibi koronavirüs tedavisinde de gereklidir. Öncelikle vücudun direncini artıran protein ayrıca sindirim sistemi için lif ve hücrelerin daha sağlıklı çalışması için vitamin, antioksidan bakımından zengin besinler tüketilmelidir. 

VİRÜSLERE KARŞI BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRME!

– Vücut direnci için en temel kaynak proteindir. Bunun içinde kırmızı ve beyaz et tüketimini arttırmakta fayda var. Kas ve kemik sistemini de güçlendiren protein hastalığın şiddetini de azaltır. Et tüketemeyenler mantar gibi besinleri tüketebilir. Ayrıca yumurta ile de destek verilebilir. Hastalar bu dönemde genellikle iştahsız olurlar. Bu yüzden besinlerin çorba tarzında alınması tavsiye edilir. 

– Omega-3 yağ asidi bakımından zengin olan balık ve ıspanak gibi besinlerde virüsün etkilediği sinir sisteminin kısa sürede iyileşmesini destekler. Bu da hastanın beyin ve ruhsal olarak daha dinç olmasını sağlar. 

– Lif bakımından zengin olan kayısı ve şeftali de sindirim sisteminin çalışmasını sağlayarak hastanın virüsü bu yolla hızla atmasını sağlar. Bunun yanında ise hastanın günde mutlaka 3 litreye yakın su tüketmesi gerekir. Böylece hasta daha hızlı bir iyileşme sürecine girer. Ayrıca yeşil sebzeleri kuru baklagiller ve ekmekte lif bakımından zengindir. Ancak tüketirken miktarlarına dikkat edilmesi gerekir. Uzmanların çoğu bununla beraber egzersiz kısa yürüyüş ya da hareket yapılması gerekir. 

– Öğün aralarında mutlaka mevsimine uygun meyveler eklenmelidir. Meyvelerin çoğunda antioksidan bulunur. Antioksidanlar bağışıklık sistemindeki antikorların sayısını çoğaltarak virüslerin yok olmasını sağlar. Etkilerini de azaltarak virüsün akciğere ya da kana karışmasını önler. 

– Soğan, sarımsak ve maydanoz virüsün ortaya çıktığından itibaren uzmanların tüketilmesi konusunda ısrar ettikleri besinlerin başında gelir. Güçlü antioksidan olan bu besinlere ek salatalık, nane ve fesleğen gibi besinlerde dahil edilmedir. Vücut sağlıklı besinleri düzenli tükettikçe virüslere karşı savaşı da bir o kadar hızlı olur. 

– Ayrıca probiyotik bakımından zengin olan ev turşusu ve yoğurtta etkili besinlerden biridir. 

suyun faydaları,soğanın faydaları,antioksidan faydaları,koronavirüsüne yakalananlar ne yemeli,virüs engelleyen besinler,koronavirüs beslenme

Kovid-19 testi pozitif olanlar nasıl beslenmelidir? Virüslere karşı bağışıklığı güçlendirme

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!