G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,17
GBP41,01
BIST10.158,63
GR. ALTIN2.474,99
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

KOTO Başkanı Bulut: “Her taraftan frenleniyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KOTO Başkanı Bulut: “Her taraftan frenleniyoruz” / Haberin Peşinde Urfa

KOCAELİ-28.11.2022-HİBYA-Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu’nun (TÜSAF) aylık olağan istişare toplantıları bu kez Kocaeli Sigorta Acenteleri Derneği (KOSAD) iş birliğinde, Kocaeli Ticaret Odası(KOTO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya; KOTO Başkanı Necmi Bulut, KOSAD Başkanı Bülent Yılmaz, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Yardımcısı Mehmet Verim, Sigorta Acenteleri İcra Kurulu (SAİK) Başkanı Levent Korkut, TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Başkanı Yavuz Özçağın, TÜSAF Başkanı Adnan Çelik, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

“Her taraftan frenleniyoruz”

TÜSAF- KOSAD Aylık İstişare Toplantısı’nda konuşan Başkan Bulut, SEDDK tarafından 16 Kasım 2022 tarihinde açıklanan zorunlu trafik sigortası yol haritasını değerlendirerek, acentelerin sorunlarına değindi. 

Başkan Bulut, 5684 Sigortacılık Kanunu’nun 3 Haziran 2007 yılında çıkarıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Yıl 2022. Bugün geldiğimiz noktada aldığımız mesafe arpa boyu mudur bilmiyoruz ama bir gerçek var ki, bu kanundan önce acentelerdaha özgürdü. Daha iyi çalışıyordu. Bugün her taraftan frenleniyoruz. Acente arkadaşlarımız, kanunlar çerçevesinde işlem yapıyor ama çok rahat dolaşan kurumlar var, satış kalemleri var. Onlar her şeyi yapacaksa, acenteler olarak biz neden 15 senedir oturmamış bu kanuna inanarak, güvenerek iş yapıyoruz? Bu kanunun kestiği cezalarla niye uğraşıyoruz.”

“Bizim önerilerimiz dikkate alınmamış”

Sahada çalışmasını yaptıkları hiçbir şeyi üst kurullara göndermediklerini söyleyen Başkan Bulut,  “Açıklanan trafik yol haritasında şunu gördüm ki bizim verdiğimiz öneriler, bizim verdiğimiz çalışmalar hiçbir şekilde dikkate alınmamış. Şunu şurada herkes çok net bilsin. Bizi dikkate almayanı bizim dikkate alma ihtimalimiz hiç yok. Bunun hesabını,sektördeki düzenlemeleri sağlamak için kendilerine inanarak oraya atayan kişilere bunu yapanlar vermek zorunda kalacak.  SAİK üyesiyim, sigorta acentesiyim benim görüşüm alınmadı.” diye konuştu.

“SEDDK Başkanımızdan karşılığını bekliyorum”

Başkan Bulut, Türkiye’nin her beldesinde bir sigorta acentesi olduğunu belirterek,  “Sizin sigorta acentesinin iyi çalışabilmesi için yapacağınız her çalışma, 17 bin noktada bir tebessüme, güzelliğe, bir ekmek, bir kazanıma dönüşecek. O görüşmede başkanımız birçok konuda, çözümün kolay olduğunu ifade etmişlerdi. Ben de SAİK üyesi ve bir oda başkanı olarak bu ifadelerinin karşılığını bekliyorum.” dedi.

Program, plaket töreni ve soru cevap bölümüyle devam etti.

Hibya Haber Ajansı

KOTO Başkanı Bulut: “Her taraftan frenleniyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!