Koronavirüsün ‘pik’ yaptığı Urfa’da test cihazı sıkıntısı!

korona-1597058654

Koronavirüsün “pik” yaptığı Şanlıurfa’da Covid-19 testleri için sadece iki makine bulunması sıkıntılara neden oluyor. Bazı vatandaşların test sonucunun 6 günden bu yana çıkmadığı öğrenildi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs etkilerini Şanlıurfa’da da hissettirdi. Ancak son dönemlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ifadesiyle Şanlıurfa vaka artış hızının en yaygın olduğu illerden birisi olarak göze çarpıyor.

İKİ CİHAZ YETERLİ Mİ?

Koronavirüsün “pik” yaptığı Şanlıurfa’da ise test cihazı sıkıntısı yaşanıyor. Öyle ki nüfusu 2 milyonu geçen ve koronavirüs vakalarının en çok arttığı kentlerden birisi olan Şanlıurfa’da sadece iki test makinesi bulunuyor. İki cihazın 24 saatte 150 test yapma kapasitesi olduğu öğrenilirken, kentte ise ortalama 1000 test başvurusu olduğu da gelen bilgiler arasında.

URFA DIŞINDAN DA TESTLER GELİYOR

Şanlıurfa’da sadece kent genelinde testler yapılmıyor. İl Sağlık Müdürü’nün daha önce yaptığı açıklamalarda Şanlıurfa dışından da test örneklerinin kente geldiği biliniyor. Öte yandan K.A isimli vatandaş 6 gün önce test için hastaneye gittiğini ancak hala test sonucunu alamadığını ifade etti.

CİHAZ SIKINTISI ANKARA’YA İLETİLDİ Mİ?

Öte yandan Sağlık Bakanı’nın Şanlıurfa için sürekli uyarı vermesine ve vakaların artmasına rağmen cihaz eksikliğinin Ankara’ya bildirilip bildirilmediği ise henüz bilinmiyor. Vatandaşlar siyasi ve bürokrasinin yaşanan cihaz sıkıntısını Ankara’ya iletmesi gerektiğini ifade etti.

RhaAJans

Exit mobile version