G-CV0ZL47F6D
USD32,24
EURO34,68
GBP40,34
BIST10.247,75
GR. ALTIN2.398,28
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Hazırlık Kursları’nın ilk dönem eğitimleri tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Hazırlık Kursları’nın ilk dönem eğitimleri tamamlandı / Haberin Peşinde Urfa

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla hayata geçirdiği projelerden biri olan ‘Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Hazırlık Kursları’nın ilk dönem eğitimleri tamamlandı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından açılan ‘Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Hazırlık Kursları’nın ilk dönem eğitimleri tamamlandı.  Osmanlı Aile Yaşam Merkezi; hazırlık kurslarına katılan öğrencilerin yeteneklerini sergilediği Dönem Sonu Gösterisi ve Resim Sergisi’ne ev sahipliği yaptı.

Yeni dönem eylül ayında başlayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin müzikten görsel sanatlara kadar geniş bir eğitim seçeneği sunan kurslarından yararlanan Başkentli gençler hayallerine de bir adım daha yaklaşmış oldu.

Ücretsiz kurslara ilginin çok yoğun olduğunu belirten Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün, “Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Hazırlık Kursları projesi kapsamında ilk dönem eğitimlerimizi tamamladık. Proje kapsamında birçok öğrencimiz güzel sanatlar lisesine girmeye hak kazandı. Her lise ayrı ayrı sonuçlarını ilan ediyor, hala sonuçlarımızı bekliyoruz. Güzel, etkili, verimli bir öğrenim dönemi oldu” diye konuştu.  

Proje Sorumlusu Sıray Kurt ise özel yetenek sınavlarına hazırlık kurslarının çok pahalı olduğunu ancak Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu kursları hem müzik hem de resim dallarında ücretsiz verdiğinin altını çizerek, “Öğrencilerimizi eylül ayında yeni sezonda da kayıt yaptırmaya bekliyoruz” dedi.

Deneyimli eğitmen kadrosunun verdiği kurslara katılan Havva Günel ile Asel Nil Arslan, Itri Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nü kazandı. Ecrin Nur Karaydın Çankaya Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü ve İrfan Deniz Bulut Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümüne girmeye hak kazandı. Ebubekir Abdullah Özendi ve Onur Boztepe ise Nişantaşı Üniversitesi Konservatuvarı’na girmeyi başardı.

Hazırlık kursunu tamamlayarak, yetenek sınavlarında başarılı olan ve istedikleri bölüme giren öğrenciler bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne şu sözlerle teşekkür etti:

-Asel Nil Arslan: “Almanya’dan geldim. Ankara Büyükşehir Belediyesinin açtığı bu kursa gelmeye başladım. Güzel sanatlar lisesine girmeyi hedefliyordum, kazandım ve mutluyum. Hocalarımın bana çok katkısı oldu. Onların sayesinde sınavı geçebildim. Sonraki hedefim üniversitede grafik ve tasarım okumak.”

-Havva Günel: “Buraya gelmeden önce çizim yapmaya hevesleniyordum ama teknik bilgim kesinlikle yoktu. Kursa katıldıktan sonra teknik bilgi aldım ve kendimi bu konuda geliştirdim. Natürmort ve imgesel yetenek sınavlarına katılarak başarı gösterdim. Dijital resme büyük ilgim var. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine girmek istiyorum.” 

Hibya Haber Ajansı

Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Hazırlık Kursları’nın ilk dönem eğitimleri tamamlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!