G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kılıçdaroğlu: “Biz bu ülkeye adaleti getireceğiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kılıçdaroğlu: “Biz bu ülkeye adaleti getireceğiz” / Haberin Peşinde Urfa

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Ben 85 milyon insanın huzuru için mücadele ediyorum. Etmek zorundayız. Türkiye bir yol ayrımına geldi ve bu yol ayrımından Türkiye’yi alıp çağdaş uygarlığa taşımak ve çağdaş uygarlığı aşmak hedefine yöneldik. Bu hedefi mutlaka ama mutlaka ne pahasına olursa olsun gerçekleştireceğiz. Adalet için de yapacağız. Adaletsizliğe sapmadan, adalet için de yapacağız.

Vefa Salman, Yalova Belediye Başkanımız. Bir ihbar gelir, belediyede yolsuzluk var diye. Göreve başlar başlamaz, ilk yaptığı iş gidip savcıya dilekçe vermez. Böyle bir olay var bu olayı araştırın diye kendi iradesiyle gitti. Savcı soruşturma açar, açsın herhangi bir itirazımız yok. Bütün CHP’li belediyeler şu an izleniyor, izlensin. Ama adaletsizlik yapmasın. Talimatın nerden geldiğini biliyorum. Hangi gerekçeyle geldiğini de biliyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetim yapan bir kurumdan emekli olan ve mahkemelerde de bilirkişilik yapan 3 kişiye bu görev veriliyor. Rapor veriyorlar, Vefa Salman’ın hiçbir suçu yok. Görevi iade edilmiyor çünkü savcı itiraz ediyor. ‘Bu bilirkişiler doğru bilirkişiler değil’ diye. Yetmedi, bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu da bizim hukuk tarihimizde bir garabettir.

Buradan AK Parti’ye geçmişte oy vermiş, vicdan sahibi herkese sesleniyorum. Bu karar, adalete yakışıyor mu yakışmıyor mu? Bilgiler geliyor, biz karar vereceğiz ama bizi sıkıştırıyorlar. Bizi sürmekle tehdit ediyorlar. Eğer biz bu kararı vermezsek nerelere gideceğimizi bilmiyoruz’ diyorlar. Bunun adı adalet oluyor yani adaletsizlik.

Mahkeme salonunda arkadaşlarımız itiraz ediyorlar, bu sefer CHP’liler mahkemeyi bastı’ diyorlar. Vicdan sahibi olan herkese sesleniyorum. Elini vicdanına koyup, bir düşünsün. Mahkemeyi basmak değil, mahkemeyi ele geçirmişsiniz zaten. Saray iktidarı var orada. Savıcısını, hakimini ele geçirmişsin, istediğin talimatı verdiriyorsun CHP itiraz ediyor. ‘Niye itiraz ediyorsun?’ oluyor. Boynumuzu giyotine mi uzatalım? Mücadelemizi sürdüreceğiz. Vefa Salman, bizim onurumuzdur, gururumuzdur.

Türk Hava Kurumu, bu ülkenin havacılık alanında kurduğu ilk kurumdur. Tarihine saygı duyan herkesin Türk Hava Kurumu’nu koruması lazım. Var olan bütün kaynaklarını hortumladılar. Oteli kaldı, onu da ele geçirmeye çalışıyorlar. Buradan açık ve net söylüyorum. O oteli kim alırsa, onun burnundan fitil fitil getireceğim.

Vicdanlı bir hakimin vereceği bir karara benim saygım vardır. Yasalara, hukukun üstünlüğüne göre karar veren bir hakime benim saygım vardır. Ama tek bir merkezden aldığı talimatla karar veren bir hakime, hakim denmez. Şu anda yargı sisteminin en büyük düşmanları, talimatla karar verenlerdir.

Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek. Adaleti getireceğiz bu ülkeye. Toplumun vicdanını rahatlatacağız, ben bunu biliyorum. Düşüncesini ifade etti diye hapse atılanları biliyorum. Biraz sabır, sandık gelecek adalet isteyen herkes; hangi görüş, kimlik, inanç, yaşam tarzından olursa olsun adaleti kim istiyorsa bize katılacak. Biz bu ülkeye adaleti getireceğiz.

Bir insanın, siyasetçinin bir vizyon belgesi ortaya koyabilmesi için önce dünya tarihini bilmesi lazım. Dünya tarihinin ötesinde Orta Doğu tarihini bilmesi lazım. Orta Doğu tarihinin yanında kendi ülkesinin tarihini bilmesi lazım. Yok olan bir Osmanlı’dan genç bir Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl ortaya çıktığını bilmesi lazım. Siz bir vizyon ortaya koyacaksınız, bunları bilmek zorundasınız. Aynı zamanda bu ülkenin bilim insanlarıyla bir araya gelmeniz lazım. Dünyanın gidişatını görmeniz lazım. Bizim neler yapmamız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Bütün bunları bilmeniz lazım. Bir hedef ortaya koymanız lazım. Vizyon sahibi olabilmek için bu saydıklarım, asgari koşullar. Bunu bilmeyen bir insanın ‘Ben vizyon sahibiyim’ demesi kaçar saçma bir şey yoktur.

İkinci yüzyıla çağrı beyannamesini okusun. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli siyasal belgelerindendir. Bir yüzyılı, sorunları gördük ve tartıştık. Siz eğer bir vizyondan ve vizyonerlikten bahsediyorsanız, önce sorunun kaynağına ineceksiniz. Sorunu bilmeyen bir kişinin çözüm üretme şansı yoktur.

Bütün AK Parti’ye oy veren ve AK Parti’nin il ve ilçe başkanlıklarında göreve yapan belediyelerinde görev yapan belediye başkanlarına ve meclis üyelerine bir soru sormak istiyorum. MHP’ye de aynı soruyu soruyorum. ‘Saray Hükümeti kime çalışıyor?’ Çiftçi için çalışıyor dediğiniz zaman sorsunlar. ‘Senin derdin var mı?’ diye sorsunlar. Mazot, ilaç, gübre, fide fiyatını sorsunlar. Saray sosyetesi, krallar gibi yaşıyor.”

Hibya Haber Ajansı

Kılıçdaroğlu: “Biz bu ülkeye adaleti getireceğiz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!