G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kesme tahtası nasıl temizlenir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Her mutfakta bulunan kesme tahtalarının hijyeni oldukça önemli. Peki ama kesme tahtası nasıl temizlenir? Kesme tahtalarını ne ile temizlemeliyiz? İşte doğrama tahtası dezenfekte işlemi… 2 Kesme tahtalarını sıklıkla kullanıyoruz. Birçok çeşit ve…

1 Her mutfakta bulunan kesme tahtalarının hijyeni oldukça önemli. Peki ama kesme tahtası nasıl temizlenir? Kesme tahtalarını ne ile temizlemeliyiz? İşte doğrama tahtası dezenfekte işlemi…

2 Kesme tahtalarını sıklıkla kullanıyoruz. Birçok çeşit ve üründen elde edilen kesme tahtaları yiyeceklerle direkt olarak temas ediyor. Gıdaların hijyenine dikkat edildiği kadar kesme tahtalarının hijyenine de dikkat edilmelidir. Aksi takdirde beraberinde mikroplar ve hastalıkları getirebilirler.

3 Çeşitleri ne olursa olsun kesme tahtalarının bakteri üretmemesi için sık sık dezenfekte edilmesi gerekir. Mutfak aslında evin en çok mikrop barındıran bölgesidir. Bu nedenle gıdaların temas ettiği malzemeleri sık sık dezenfekte etmeli, kırılma ya da çatlama durumlarında değiştirmelisiniz.

4 Özellikle “bulaşık süngeri”, klozete oranla birkaç milyon fazla bakteri üretiyor. Dolayısıyla onunla bir de kesme tahtasını yıkamak, temizlik anlamına gelmiyor. İşte kesme tahtasının dezenfekte işlemi…

5 1 – Kesme tahtanıza oksijenli suyu döküp, bir sünger yardımıyla üzerini sıvayarak bekletip, mikropların kırılmasını sağlayabilirsiniz.

2 – Kesme tahtanız ahşap ise; üzerinde oluşan kesiklerin mikrop üretmemesi için zımparalanarak temizlenebilir.

6 3 – Sirkenin etkisini artık bilmeyen yoktur. Doğal bir antibakteriyel olan sirkeyle kesme tahtanızı temizleyebilir ve durulayabilirsiniz.

4 – Karbonat ve limonun etkisi sayesinde kesme tahtanızın temizlenmesini saplayabilirsiniz. En etkili çözümlerden biri olan bu yöntemi, her tür kesme tahtasına uygulayabilirsiniz.

Özellikle et kestikten sonra kullandığınız kesme tahtasını mutlaka dezenfekte etmelisiniz.


Kesme tahtası nasıl temizlenir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!